Το αιθέριο έλαιο γιασεμί και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Θεωρείται αφροδισιακό

Σύμφωνα με την Galper το γιασεμί χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως βασικό συστατικό σε αφροδισιακά σκευάσματα, προκειμένου να δώσουν πνευματικότητα και βαθύτητα στις αισθηματικές τους σχέσεις. Ακολουθεί το αιθέριο έλαιο ylang-ylang.

Φτιάχνει τη διάθεση

Πεσμένη διάθεση; Το αιθέριο έλαιο γιασεμί θα σε βοηθήσει! Έρευνα που μελέτησε τα αποτελέσματα της εισπνοής αιθέριου έλαιου γιασεμιού βρήκε ότι η μυρωδιά του είναι ιδιαίτερα διεγερτική, και ότι «ξύπνησε» συναισθήματα ευεξίας, θετικής διάθεσης, φρεσκάδας, ενεργητικότητας, ακόμα και ρομαντισμού!

Σε κάνει να νιώθεις πιο ενεργητική

Έφτασες στο σημείο της ημέρας που έχεις ανάγκη από ακόμα έναν καφέ; Περίμενε! Εισέπνευσε πρώτα λίγο αιθέριο έλαιο γιασεμί και μπορεί να σου περάσει. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα, σύμφωνα με την οποία το μασάζ με λάδι που περιέχει αιθέριο έλαιο γιασεμί αυξάνει τον ρυθμό της αναπνοής καθώς επίσης τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα, την συστολική και διαστολική πίεση. Με άλλα λόγια προκαλεί φυσική διέγερση.

Διαβάστε επίσης:  Η κακή διατροφή «κοστίζει» σε ύψος

Έχει αντισηπτικές ιδιότητες

Μην βιαστείς να πετάξεις το οινόπνευμα και το ιώδιο από το φαρμακείο του σπιτιού σου! Ωστόσο έρευνα υποστηρίζει ότι το έλαιο γιασεμί εμφανίζει αντιμικροβιακές ιδιότητες ενάντια σε κάποιους μικροοργανισμούς της στοματικής κοιλότητας.

Είναι πολύ καλό για το δέρμα

Το αιθέριο έλαιο γιασεμί βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και άλλες φλεγμονές, καθώς και στην περιποίηση τόσο των ξηρών όσο και των λιπαρών τύπων δέρματος.
Δες εδώ πώς θα βρεις το κατάλληλο αιθέριο έλαιο για το πρόβλημά σου.

Πιθανές παρενέργειες από τη χρήση του αιθέριου ελαίου γιασεμιού

Η Galper συνιστά να αποφεύγεται η χρήση του αιθέριου ελαίου γιασεμιού από εγκύους τουλάχιστον στα δύο πρώτα τρίμηνα της εγκυμοσύνης. Βέβαια αυτό ισχύει για τα περισσότερα αιθέρια έλαια. Επίσης έχουν αναφερθεί και κάποια περιστατικά αλλεργίας, αν και σπάνια.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Ποια είναι η κατάλληλη μάσκα για το κάθε παιδί;