Τα λάθη της διακόσμησης

Πολλές φορές από τον ενθουσιασμό που μας διακατέχει είτε για να διακοσμήσουμε μόνοι μας από το μηδέν έναν ολοκαίνουριο χώρο, είτε για να τον αλλάξουμε, πέφτουμε σε παγίδες και λάθη (ασυγχώρητα).

Πριν προλάβετε να πείτε «εντάξει, δεν είμαι και κανένας ειδικός», σας λέμε ότι πολλές φορές ακόμα και οι ειδικοί κάνουν λάθη από κακή αντίληψη του χώρου που έχουν να διακοσμήσουν ή από έλλειψη προσωπικού γούστου ή από απειρία γιατί εννοείται ότι οι κανόνες δεν εφαρμόζονται παντού το ίδιο. Ακολουθούν συμβουλές για να μην προβείτε σε λάθη που ναι, κάνουν ακόμα και αυτοί που αγαπούν την ωραία διακόσμηση, που θεωρούνται ειδικοί στον τομέα του design.

Διαβάστε επίσης:  Μείωση λιστών αναμονής στο ΓεΣΥ εισηγείται η Νευρολογική Εταιρεία

1) Φωτισμός: Ακόμα και τα πιο εντυπωσιακά δωμάτια «καταστρέφονται» από τον κακό φωτισμό. Φώτα πολύ δυνατά, από φωτιστικά που μπορεί πολλές φορές να μην είναι αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο. Αν ο χώρος έχει δικό του φυσικό φως, φροντίστε να ενισχύσετε αυτό.

2) Κάδρα κρεμασμένα σε λάθος ύψος: Μπορεί να έχουμε βρει την τέλεια φωτογραφία και μια καλόγουστη κορνίζα ή ένα πολύ όμορφο έργο τέχνης. Ωστόσο πολλές φορές βλέπουμε ο τοίχος να κοσμείται από κάδρα που έχουν κρεμαστεί λάθος. Πριν τοποθετήσετε οποιοδήποτε κάδρο στον τοίχο, κάντε σωστό υπολογισμό (για να μη γεμίσει τρύπες από πρόκες ο τοίχος).

3) Μην ακολουθείς τυφλά τις τάσεις: Είναι ωραίο να ενημερωνόμαστε για ό,τι νέο κυκλοφορεί. Τόσο στη μόδα, όσο και στη διακόσμηση. Μπορεί να δούμε μια ενδιαφέρουσα τάση και να εμπνευστούμε από αυτήν. Ως εδώ όλα καλά. Υπάρχει, όμως μια λεπτή γραμμή που χωρίζει το καλόγουστο και μοδάτο από το κιτς. Ακολουθώντας τυφλά τις επιταγές της διακόσμησης μπορούμε να αλλάξουμε το χώρο μας προς το χειρότερο. Πριν εντάξουμε κάτι νέο στο χώρο μας, πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι θα εναρμονιστεί με το παλιό.

Διαβάστε επίσης:  Θα εφαρμοστεί πιλοτικά Ενιαίο Μητρώο Υγείας, λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας

4) Μην το παρακάνεις με τα χρώματα στους τοίχους: Είναι τάση που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει. Χρώματα και σχέδια έντονα στους τοίχους που τους δίνουν «ταυτότητα». Ωστόσο αυτή η τάση μπορεί να δημιουργήσει «τέρατα» και να κυριαρχήσει η κακογουστιά.

5) Μην κρεμάζεις σε τοίχους ή μην τοποθετείς σε ράφια πράγματα που δεν χρειάζεσαι άλλο: Πολύ συχνά βλέπουμε πράγματα με συναισθηματική αξία διακοσμημένα στους χώρους του σπιτιού. Βλέποντας από μια άλλη οπτική γωνία, παρατηρούμε ότι τελικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα και μπορεί κατά βάθος να μας… κουράζουν. Αν συμβαίνει αυτό, δεν έχουν λόγο να είναι σε πρώτο πλάνο στο σπίτι. Πολλές φορές διακοσμούμε σε περίοπτη θέση άχρηστα βάζα και κακόγουστα μπιμπελό. Ας απαλλαγούμε από αυτά.

Διαβάστε επίσης:  Το σύνδρομο Cushing πιο διαδεδομένο στις γυναίκες