Μην ξεχνάς το αντηλιακό για αυτά τα σημεία

Πάντα υπάρχουν κάποια σημεία που σου ξεφεύγουν όταν απλώνεις αντηλιακό. Και φυσικά στο τέλος πάντα καίγεσαι και αναζητάς γιατροσόφια για να απαλύνεις το κάψιμο και την φαγούρα. Την επόμενη φορά που θα βγεις από το σπίτι λοιπόν, μην τα ξεχάσεις…

Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω λοιπόν, μην ξεχνάς:

Αυτιά

Ναι, και τα αυτιά μας χρειάζονται αντηλιακό! Και γιατί όχι; Αφού είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον ήλιο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μεγαλύτερη μάλιστα ανάγκη για όσους οδηγούν πολλές ώρες έχει το αριστερό αυτί, αφού αυτό είναι πιο εκτεθειμένο στον ήλιο. Εκτός όμως από το αντηλιακό χρειάζεται και η εξτρά βοήθεια που προσφέρει ένα πλατύγυρο καπέλο. 

Χείλη

Πολλά περιστατικά καρκίνου του δέρματος εμφανίζονται στα χείλη, ίσως επειδή αμελούμε να απλώσουμε αντηλιακό στην περιοχή. «Εντάξει καλέ» φαίνεται να σκεφτόμαστε «αφού θα βάλω κραγιόν». Όπως καταλαβαίνεις όμως δεν είναι έτσι. Τα χείλη απαιτούν Δείκτη Προστασίας και μάλιστα υψηλό. 

Αυχένας και λαιμός

Οκέι! Πάντα απλώνεις αντηλιακό στο πρόσωπό σου, τι γίνεται όμως με τον λαιμό και τον αυχένα σου; Δίνεις τόσα λεφτά σε ακριβές κρέμες, αισθητικές περιποιήσεις, ίσως και Botox και ξεχνάς το σημαντικότερο (και οικονομικότερο); να απλώσεις αντηλιακό στον λαιμό, στα πλάγια του λαιμού και στον αυχένα σου; Α, θα σε μαλώσω! Και φυσικά ποτέ χωρίς πλατύγυρο καπέλο.

Διαβάστε επίσης:  Tρώμε σωστά, βλέπουμε καλύτερα

Το πάνω μέρος του στήθους

Μιλάω γι’ αυτό το μέρος του στήθους που βρίσκεται στο κάτω μέρος του λαιμού και εκεί που τελειώνει το μπλουζάκι σου. Περίπου δηλαδή εκεί που είναι οι κλείδες σου. Οι περισσότερες γυναίκες παραγνωρίζουν αυτό το μικρό σημείο, ίσως επειδή φοβούνται ότι θα λερώσουν με αντηλιακό το μπλουζάκι τους. Λάθος μας!

Το πάνω μέρος των χεριών μας

Ενώ χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να απλώσουμε το αντηλιακό στο σώμα μας, ποτέ δεν σκεφτόμαστε ότι και τα ίδια μας τα χέρια χρειάζονται αντηλιακό. Και μάλιστα επειδή τα χρησιμοποιούμε και τα πλένουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε την επάλειψη σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 2-3 ώρες).  

Η μέση μας

Αυτό ισχύει περισσότερο για τις πιο μικρές ηλικίες. Ωραία τα κοντά μπλουζάκια. Πολύ ωραία και σέξι η μέση σου που μένει ακάλυπτη από τα κοντά μπλουζάκια, όμως ο ήλιος δεν αστειεύεται. Ότι εκτίθεται στις ακτίνες του κινδυνεύει, άρα ποτέ χωρίς αντηλιακό στην κοιλιά!

Διαβάστε επίσης:  Τρία βότανα για να καταπολεμήσετε το στρες και ανέβει η διάθεσή σας

Το πάνω μέρος των πελμάτων μας

Ακόμα και αν είμαστε στην παραλία, ακόμη και αν κάνουμε ηλιοθεραπεία και έχουμε απλώσει παντού αντηλιακό, επιμένουμε να αγνοούμε το πάνω μέρος των πελμάτων μας. Σαν να μην υπάρχει, σαν να μην το βλέπουμε, σαν να μην υπάρχει περίπτωση να καεί το δέρμα μας εκεί. Και πάντα έχω την απορία, μα γιατί; Και (ειδικά αν φοράμε σανδάλια) πρόκειται για σούπερ εκτεθειμένη περιοχή του σώματός μας.

ΠΗΓΗlet-it-be.gr