Φροντίδα ματιών σε κάθε ηλικία

Τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου μας.

Είναι όμως κι αυτή που προδίδει την ηλικία μας, αφού όλα μας τα συναισθήματα και οι εκφράσεις αφήνουν τα ίχνη τους, όπως άλλωστε και οι κακές μας συνήθειες.

Ένας από τους λόγους που συντελούν στην ευαισθησία της περιοχής των ματιών είναι η σύσταση της επιδερμίδας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το δέρμα γύρω και κυρίως κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό κι έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά και μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση των ματιών είναι η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. οι αλλεργίες, η απώλεια ελαστικότητας με την πάροδο του χρόνου, η κληρονομικότητα αλλά και η αϋπνία.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες , οι εκφράσεις του προσώπου, αλλά και η φυσιολογική φθορά που προέρχεται από την κούραση και το οξειδωτικό στρες κάνουν αναγκαία την ιδιαίτερη φροντίδα της περιοχή των ματιών σε κάθε ηλικία.

Διαβάστε επίσης:  «Γίνε και εσύ Πρεσβευτής Υγείας»

Ανάλογα λοιπόν με την ηλικία που βρισκόμαστε, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες φροντίδας που θα μας βοηθήσουν να προλάβουμε τα σημάδια γήρανσης και να διατηρήσουν το βλέμμα μας φωτεινό και νεανικό.

Στα 20
Σε αυτήν την ηλικία το βασικότερο είναι η πρόληψη.

Μια καλή ενυδατική κρέμα με απαλή σύνθεση προσφέρει προστασία και αντιμετωπίζει προβλήματα όπως οι μαύροι κύκλοι ή τα οιδήματα που προέρχονται από έλλειψη ύπνου ή ορισμένες κακές συνήθειες.

Αν νιώθετε την ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία και ενυδάτωση της περιοχής, ιδιαίτερα μετά την έκθεση στον ήλιο, η μεσοθεραπεία είναι η ιδανική θεραπεία για να τονώσει και να ενυδατώσει την περιοφθαλμική περιοχή.

Διαβάστε επίσης:  Έφηβος έχασε όραση και ακοή γιατί κατανάλωνε μόνο junk food

Ανάλογα λοιπόν με την ηλικία που βρισκόμαστε, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες φροντίδας που θα μας βοηθήσουν να προλάβουμε τα σημάδια γήρανσης και να διατηρήσουν το βλέμμα μας φωτεινό και νεανικό.
Στα 30
Μετά τα τριάντα αρχίζει σταδιακά η απώλεια όγκου, ιδιαίτερα στην περιοχή των βλεφάρων.

Αρχίζουν να εμφανίζονται οι λεπτές γραμμές στην περιοχή και να σχηματίζεται αυτό που ονομάζεται “πόδι της χήνας”.

Εκτός από την καλλυντική περιποίηση, ένας κύκλος μεσοθεραπείας με υαλουρονικό ή Βιταμίνη C θα βοηθήσει στην καθυστέρηση των σημαδιών γήρανσης.

Η περιοχή των ματιών θα δείχνει ξεκούραστη, φρέσκια και αναζωογονημένη.

Στα 40
Στην ηλικία των σαράντα οι λεπτές γραμμές γίνονται πιο βαθιές και μετατρέπονται σε ρυτίδες, η αφυδάτωση είναι πιο έντονη όπως και οι μαύροι κύκλοι.

Διαβάστε επίσης:  Κωνσταντίνος Φελλάς: Ευθανασία υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη του ασθενούς

Η καλή ενυδάτωση με υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητη.

Το υαλουρονικό ως υδρόφιλο υλικό διαρκεί αρκετό χρoνικό διάστημα χαρίζοντας ζωντάνια στο βλέμμα μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις μικρού μεγέθους περιοθφαλμικές «σακούλες».

Για την πιο άμεση αντιμετώπιση των ρυτίδων στην περιοχή που ονομάζεται “πόδι της χήνας” συστήνεται η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη.

Το περίγραμμα των ματιών γίνεται λείο, επίπεδο και καθαρό ενώ παράλληλα αυξάνεται η σφιγηλότητα και η ελαστικότητα.

Μετά τα 50
Μετά την ηλικία των 50 τα σημάδια γήρανσης είναι πιο έντονα και λόγω της εμμηνόπαυσης υπάρχει απώλεια ελαστικότητας, ενώ μπορεί να παρατηρηθεί βλεφαρόπτωση.

Στις περιπτώσεις αυτές, πολύ ενισχυμένες κρέμες ή ακόμη και επεμβατικές μέθοδοι είναι ενδεδειγμένες για πιο σφριγηλή και ανορθωμένη επιδερμίδα.