Η σοκολάτα έχει θέση σε μια δίαιτα απώλειας βάρους

Ναι, σωστά διάβασες! Η σοκολάτα έχει θέση σε μια δίαιτα απώλειας βάρους αρκεί να λάβεις υπόψη σου τις πιο κάτω συμβουλές. Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει όλα τα τρόφιμα ακόμα και τα… αμαρτωλά! Έτσι και η σοκολάτα έχει τη θέση της σε μια δίαιτα απώλειας βάρους, αφού μας φτιάχνει τη διάθεση (ευχαριστούμε πολύ πολυφαινόλες!) ενώ μειώνει το στρες που προκαλεί η αίσθηση της στέρησης.

 

Εάν θέλεις να απολαμβάνεις την σοκολάτα σου σε κάθε περίοδο της ζωής σου (ακόμα και όταν κάνεις δίαιτα), χρειάζεται να αποφύγεις τα πιο κάτω λάθη…

Είσαι ο τύπος «όλα ή τίποτα»
Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος υιοθετούν ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες -αποκλείουν ολόκληρες διατροφικές ομάδες, στερούνται όλες τις αγαπημένες τους τροφές, θεωρούν ότι η δίαιτα είναι συνώνυμη στερήσεων κ.ά. Αυτό μακροπρόθεσμα σαμποτάρει την προσπάθειά τους γιατί η συνεχής και μόνιμη στέρηση όλων αυτών που τους αρέσουν, όταν τελικά τους δοθεί η ευκαιρία τους «αναγκάζει» να τα τρώνε σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Διαβάστε επίσης:  Θα εφαρμοστεί πιλοτικά Ενιαίο Μητρώο Υγείας, λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας

Τρως ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας μετά από το βραδινό γεύμα
Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να απολαμβάνεις τη σοκολάτα σου είναι μετά από το πρωινό. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι διάφορες μελέτες. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έχασαν βάρος (15 κιλά) ακολουθώντας μια δίαιτα που είχε πρωινό υψηλό σε υδατάνθρακες που συμπεριλάμβανε και γλυκό, στην 4μηνη φάση της σταθεροποίησης του βάρους τους έχασαν επιπλέον 7 κιλά. Ενώ όσοι έτρωγαν πρωινό χαμηλό σε υδατάνθρακες στη φάση σταθεροποίησης πήραν λίγα από τα κιλά που είχαν χάσει. Καλό είναι να θυμάσαι λοιπόν την γνωστή φράση: «Φάε πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν πρίγκιπας, δείπνο σαν ζητιάνος»

Διαβάστε επίσης:  Αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 6,2 χρόνια την τελευταία 30ετία

Φτιάχνεις γλυκά με σοκολάτα
Ένα γλυκό δεν αποτελείται μόνο από σοκολάτα. Συνήθως μαζί περιέχει ζάχαρη και βούτυρο. Όπως καταλαβαίνεις γίνεται μάλλον ακατάλληλο για δίαιτα απώλειας βάρους.

Τρως σοκολάτα γάλακτος αντί για μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα κατά κανόνα περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα φλαβονοειδή και άλλα θρεπτικά συστατικά από την «ξαδέρφη» της σοκολάτα γάλακτος. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες. Μάλιστα η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο σε μια δίαιτα αδυνατίσματος, γιατί ικανοποιούμαστε με μικρότερη ποσότητα από αυτήν του γάλακτος.

Πώς μπορείς να κάνεις δίαιτα τρώγοντας σοκολάτα
Να τρως την σοκολάτα σου σε μικρές ποσότητες σερβιρισμένη σε όμορφο πιατάκι ή μια ιδιαίτερη χαρτοπετσέτα.
Να την απολαμβάνεις! Αφιέρωσε της χρόνο ενώ την τρως και χωρίς να κάνεις κάτι άλλο παράλληλα.
Συνδύασέ την με λίγες φράουλες. Μαύρη σοκολάτα και φράουλα είναι το τέλειο ζευγάρι!
Φτιάξε τις δικές σου παραλλαγές: Λιώσε λίγη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί, πρόσθεσε λίγο πιπέρι καγιέν ή καρύδα χωρίς ζάχαρη τριμμένη ή ποπ κορν, βάλε το μείγμα στην κατάψυξη και απόλαυσέ το σαν εξτρά γλυκό.