3 φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στη διατροφή σου

Επιμέλεια Δάφνη Πολυκάρπου

Όλα τα εποχιακά φρούτα έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Ποια είναι όμως τα πιο θρεπτικά και αυτά που δεν πρέπει να παραλείπονται το καλοκαίρι από τη διατροφή μας;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Βάνα Γιάγκου μιλώντας στο GoodLife.cy, μας συστήνει 3 φρούτα που πρέπει να περιλαμβάνουμε στην διατροφή μας,

  • Το καρπούζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά όπως λυκοπένιο και φλαβονοειδή, που εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι από την εμφάνιση νοσημάτων όπως είναι ο καρκίνος. Επίσης, είναι πολύ πλούσιο σε νερό και ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο και ενυδατώνει τον οργανισμό μας.
  • Το πεπόνι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την επιδερμίδα μιας και είναι πλούσιο σε β-καροτένιο (μορφή βιταμίνης Α) και βιταμίνη C. Το β-καροτένιο προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και ενισχύει την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος.
  • Τα κεράσια έχουν μεγάλη συγκέντρωση σε ανθοκυανίνες, φυσικές ουσίες, που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μιας και δρουν προστατευτικά εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν τη γήρανση του οργανισμού.

Κάποια αλλα φρούτα που δεν πρέπει να παραλείπονται με αναρίθμητα οφέλη για την υγεία είναι τα σταφύλια, τα σύκα, τα φραγκόσυκα, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.

 

 

Hot this week

ΕΛΠΙΔΑ και Club of Rome παρουσιάζουν το Κυπριακό Διεθνές Σχέδιο Δράσης για παιδιά με καρκίνο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο «Σπίτι...

Χαριλάου: «Υπάρχουν ελλείψεις, αλλά όχι σε βαθμό που να απαιτούν ακραία μέτρα»

Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά όχι σε...

Κέντρα Εξειδικευμένων Αξιολογήσεων Ψυχικής Υγείας (Κ.Εξ.Α.Ψ.Υ.)Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΟΚΥπΥ

Τα Κέντρα Εξειδικευμένων Αξιολογήσεων Ψυχικής Υγείας (Κ.Εξ.Α.Ψ.Υ.) του Οργανισμού...

ΟΑΥ: «Καμία διάκριση στους ασθενείς» – ΠΑΣΙΝ: «Απόφαση που τινάζει το σύστημα στον αέρα»

Τη διαβεβαίωση ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας λειτουργεί με...

ΟΑΥ: Αποψιλωμένο το νέο τμήμα αποστολής ασθενών στο εξωτερικό

Την ευθύνη για τη διαχείριση των αποστολών ασθενών (δικαιούχων...

Related Articles

Popular Categories