3 φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στη διατροφή σου

Επιμέλεια Δάφνη Πολυκάρπου

Όλα τα εποχιακά φρούτα έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Ποια είναι όμως τα πιο θρεπτικά και αυτά που δεν πρέπει να παραλείπονται το καλοκαίρι από τη διατροφή μας;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Βάνα Γιάγκου μιλώντας στο GoodLife.cy, μας συστήνει 3 φρούτα που πρέπει να περιλαμβάνουμε στην διατροφή μας,

  • Το καρπούζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά όπως λυκοπένιο και φλαβονοειδή, που εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι από την εμφάνιση νοσημάτων όπως είναι ο καρκίνος. Επίσης, είναι πολύ πλούσιο σε νερό και ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο και ενυδατώνει τον οργανισμό μας.
  • Το πεπόνι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την επιδερμίδα μιας και είναι πλούσιο σε β-καροτένιο (μορφή βιταμίνης Α) και βιταμίνη C. Το β-καροτένιο προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και ενισχύει την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος.
  • Τα κεράσια έχουν μεγάλη συγκέντρωση σε ανθοκυανίνες, φυσικές ουσίες, που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μιας και δρουν προστατευτικά εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν τη γήρανση του οργανισμού.
Διαβάστε επίσης:  Το σύνδρομο Cushing πιο διαδεδομένο στις γυναίκες

Κάποια αλλα φρούτα που δεν πρέπει να παραλείπονται με αναρίθμητα οφέλη για την υγεία είναι τα σταφύλια, τα σύκα, τα φραγκόσυκα, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.