Οι ιδιότητες της σοκολάτας στο δέρμα

Οι ιδιότητες της σοκολάτας στο δέρμα Μία γλυκιά απόλαυση! Και σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα. Όμως μπορείτε όχι μόνο να τη φάτε, αλλά να περιποιηθείτε το δέρμα του προσώπου και του σώματός σας στην αισθητικό σας με μια σοκολατοθεραπεία. Η σοκολατοθεραπεία είναι μια κούρα ομορφιάς προσώπου και σώματος και γίνεται με προϊόντα της σοκολάτας.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί να παρέχει στον οργανισμό μας φυσικές ουσίες που ονομάζονται φλαβανοειδή, πολύτιμες για την υγεία μας. Το κακάο που περιέχει διεγείρει την παραγωγή ενδορφίνων, των ορμονών που χαρίζουν ευεξία και ηρεμία στην ψυχή και στο σώμα. Ενυδατώνει το δέρμα του προσώπου και του σώματος και επιταχύνει την οξυγόνωση των κυττάρων.

Στην αισθητικό μας μπορούμε να απολαύσουμε τη σοκολατοθεραπεία προσώπου και σώματος, μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία. Το σώμα και το πρόσωπο καλύπτονται με ένα μείγμα σοκολάτας και γίνεται μασάζ ώστε τα θρεπτικά συστατικά της σοκολάτας, τα λιποσώματα, η λεκιθίνη, το βούτυρο, το κακάο, οι βιταμίνες και τα αιθέρια έλαια να εισχωρήσουν σε βάθος και να αφομοιωθούν με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα. Σε αυτό βοηθά και η περιτύλιξη του σώματος σε ειδικό νάιλον σεντόνι μιας χρήσεως για επιπλέον χαλάρωση και ευεξία. Η σοκολατοθεραπεία βοηθά: α) Στην επιδερμίδα: Τρέφει (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα), ενυδατώνει (απαλή, λεία, φρέσκια επιδερμίδα), τονώνει (σφριγηλό δέρμα), αποτοξινώνει (λαμπερό δέρμα) β) Στην ψυχή – πνεύμα: Έχει αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

γ) Στις αισθήσεις: •Αφή – Αίσθηση περιποίησης και φροντίδας στην επαφή της επιδερμίδας με τη ζέστη σοκολάτα. •Όσφρηση – Το σοκολατένιο άρωμα ανασύρει παιδικές μνήμες και μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια. •Όραση – Το σοκολατένιο χρώμα μάς χαλαρώνει και συγχρόνως τονώνει την αυτοπεποίθηση και την ενεργητικότητά μας. •Ακοή – Απαλή μουσική πάντα πλαισιώνει τη σοκολατοθεραπεια. •Γεύση – Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας ολοκληρώνει το αποτέλεσμα.

Ιδιότητες στο δέρμα: Η άσπρη σοκολάτα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα καλλυντικά, λόγω των μαλακτικών ιδιοτήτων της στο δέρμα. Η μαύρη σοκολάτα (υγείας ή κουβερτούρα) χρησιμοποιείται για την τόνωση και τη βελτίωση της επιδερμίδας. Ως μάσκα σώματος και προσώπου μπορεί να τονώσει την επιδερμίδα και να την κάνει πιο απαλή, ενώ λέγεται πως η συστηματική της εφαρμογή βοηθά και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Για να την εφαρμόσετε θα πρέπει να λιώσετε μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί (διπλό βραστήρα) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μην την βάλετε απευθείας στη φωτιά γιατί η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι πολύ εύκολο να καεί.

Η αγωγή πρέπει να ξεκινήσει με ένα πίλινγκ σε ολόκληρο το σώμα (χρησιμοποιήστε ένα πίλινγκ σώματος ή λάδι καρύδας με χοντρό αλάτι), ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας να δεχτεί τη θεραπεία. Στη συνέχεια αναμείξτε τη ζέστη σοκολάτα (προσέξτε η θερμοκρασία να είναι ανεκτή για να μην καείτε) με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και αρχίστε να απλώνετε στο σώμα σας με απαλές κινήσεις μασάζ. Απλώστε την και στο πρόσωπο, παραμείνετε με τη σοκολάτα για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε. Στη συνέχεια μπορείτε να απλώσετε μια κρέμα σώματος με κακάο, ή λευκή σοκολάτα, ή μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.

Επιμέλεια Κριστίν Κιλικίτα / enallaktikidrasi.gr