Υπολογισμός Σωματικού Λίπους

Τι είναι το σωματικό λίπος;

Η επιστημονική ονομασία για το σωματικό λίπος είναι “λιπώδης ιστός”. Ο λιπώδης ιστός επιτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες. Η πρωταρχική είναι η αποθήκευση λιπιδίων από τα οποία ο οργανισμός δημιουργεί ενέργεια. Επίσης εκκρίνει σημαντικές ορμόνες.

Το υπερβάλλον σωματικό λίπος οδηγεί στην κατάσταση της παχυσαρκίας, κάτι που μπορεί να είναι ανθυγιεινό. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση σε επιπλέον σωματικό λίπος και άλλοι το συσσωρεύουν λόγω έλλειψης άσκησης και κακής διατροφής.

Ωστόσο, το κοιλιακό λίπος, που αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να περιοριστεί με τη διατροφή και την άσκηση.

Γυναίκες και άντρες αποθηκεύουν διαφορετικά το σωματικό λίπος- μετά την ηλικία των 40, ή μετά την εμμηνόπαυση στην περίπτωση των γυναικών, οι μειωμένες σεξουαλικές ορμόνες μπορούν να οδηγήσουν σε επιπλέον σωματικό λίπος γύρω από το στομάχι, στους άντρες, και στα οπίσθια και στα μπούτια, στις γυναίκες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

require
require require
require  

Your body fat is ......

DescriptionWomenMen
Recommended amount:20-25%8-14%
Adults in United States, average :22-25%15-19%
Obese :30+%25+%

 

 

Περιγραφή Γυναίκες Άνδρες
Ιδανικό ποσοστό 20-25% 8-14%
Μέσος όρος ενηλίκων (ΗΠΑ) 22-25% 15-19%
Παχυσαρκία 30+% 25+%

 


Οι πληροφορίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για σκοπούς καθοδήγησης μόνο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντικαθιστούν αρμόδιες/εξειδικευμένες συμβουλές