Τι είναι το serum προσώπου

Επιμέλεια Κριστίν Κιλικίτα

 

 

Serum στον τομέα ομορφιάς είναι τα προϊόντα – οροί με βάση το νερό, τα οποία συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα από ενεργά συστατικά και δρουν εντονότερα, καθώς όταν χρησιμοποιούνται στο δέρμα διασπώνται ευκολότερα, άρα απορροφώνται και σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.

Είναι το serum ένα ενυδατικό προϊόν;

Και ναι και όχι. Ο ορός μπορεί να είναι γεμάτος ενυδατικά συστατικά (υαλουρονικό οξύ, ceramides κ.λπ.) για να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ενυδατικό προϊόν. Οι λοσιόν προσώπου και οι κρέμες είναι πλουσιότερες σε συστατικά και δημιουργούν ένα φράγμα στο πάνω μέρος του δέρματος για να διατηρήσουν όλα αυτά τα καλά υλικά.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ τον ορό μου;

Διαβάστε επίσης:  Η απομόνωση κάνει τους ανθρώπους να «πεινάνε» για παρέα… όπως για το φαγητό

Όλα αυτά εξαρτώνται από τον ορό. Διαβάστε την ετικέτα, αλλά μια φορά την ημέρα πιθανότατα να καλύψει τις ανάγκες σας.

Ποια η διαφορά μεταξύ ορού και λαδιού προσώπου;

Οι παραδοσιακοί οροί βασίζονται στο νερό, αν και, καθώς αυξάνεται η νέα τάση στα έλαια προσώπου (και υπάρχουν όλο και περισσότερα στην αγορά), περισσότερα έλαια διατίθενται στην αγορά ως «οροί». Υπάρχουν οροί με βάση το νερό και οροί με βάση το λάδι. Οι οροί με βάση το νερό πηγαίνουν κάτω από την κρέμα και είναι πολύ σημαντικοί. Τρέφουν το εσωτερικό στρώμα του δέρματος επειδή το μόριο είναι πολύ μικρό, έτσι διεισδύει λόγω του P50 φυσικά. Οι οροί με βάση το λάδι πηγαίνουν πάνω από την ενυδατική κρέμα επειδή έχουν μεγαλύτερο μόριο.  Ουσιαστικά διατηρούν την κρέμα και ό,τι αλλο βάζετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:  Μειώστε το σωματικό σας βάρος πίνοντας τσάι matcha

Πώς μπορώ να κάνω το serum να δράσει ακόμα καλύτερα;

Είναι πολύ σημαντικό πριν βάλετε το serum να είστε βέβαιες 100% ότι το πρόσωπό σας είναι πολύ καθαρό. Το επόμενο βήμα είναι το serum και η κρέμα προσώπου να εφαρμοστούν με λίγο μασάζ. Και αυτό γιατί όταν κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας διεγείρετε τη μικροκυκλοφορία και με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την επιδερμίδα σας, μέσω της θερμότητας που δημιουργείται, να απορρόφησει καλύτερα τα προϊόντα.  Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που όταν πάμε στην αισθητικό μας, ακόμα και μια εξπρές θεραπεία να κάνουμε το πρόσωπό μας να δείχνει πολύ ενυδατωμένο και φρέσκο.

Διαβάστε επίσης:  Φθινόπρωρο και νέες τάσεις στο μακιγιάζ

Πώς να κάνω μασάζ στο πρόσωπό μου;

Κατά κύριο λόγο πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ανοδικές κινήσεις προσώπου και να επιμένετε λίγο παραπάνω στα σημεία όπου υπάρχουν ατέλειες. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι απαλές και αργές. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο ομορφιάς ώστε να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Ποια είναι η χρήση του serum;

Αναλόγως με την ανάγκη της επιδερμίδας σας. Ενώ οι οροί φημίζονται για την αντιγηραντική τους δράση, λόγω της βαθιάς εισχώρησης στην επιδερμίδα, μπορούν να καλύψουν κι άλλες ανάγκες. Διαβάστε τις χρήσεις τους και τα συστατικά.

Πώς και πότε εφαρμόζεται το serum;

Πρωί: Serum – κρέμα ημέρας – μακιγιάζ.

Βράδυ: Ντεμακιγιάζ – serum – κρέμα νύχτας.