Τα αίτια για σοβαρά νόσηση Covid-19 σε παιδιά

 

Σε μια σημαντική ανακάλυψη, η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάγνωση και να οδηγήσει στην ανάπτυξη θεραπείας για τα παιδιά που νοσούν σοβαρά με Covid-19, καθώς σε ορισμένα προκαλεί πνευμονία, θρόμβους στο αίμα και καρδιαγγειακά προβλήματα, έκαναν Αυστραλοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής το Murdoch Children’s Research Institute (MCRI) στη Μελβούρνη, ανακάλυψαν τις πρωτεΐνες που εμπλέκονται σε αυτές τις οξείες φλεγμονώδεις καταστάσεις στα παιδιά. Όπως εξήγησε ο αιματολόγος ερευνητής Κόνορ ΜακΚάφερτι, ελήφθησαν δείγματα αίματος από 33 παιδιά που εμφάνισαν το σύνδρομο που προκαλεί φλεγμονές σε πολλά συστήματα του οργανισμού (σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας) είτε το σύνδρομο της οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, αφότου προσβλήθηκαν από την Covid-19.

Διαβάστε επίσης:  Τι γνωρίζουμε έως τώρα για την ευλογιά των πιθήκων (monkeypox)

Αυτά τα 33 δείγματα αίματος συγκρίθηκαν με δείγματα από 20 υγιή παιδιά ώστε να εξεταστούν όλες οι πρωτεΐνες στο αίμα τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, εντοπίστηκαν 85 πρωτεΐνες που προκαλούν το πολυοργανικό σύνδρομο και 52 που συνδέονται με το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Η γνώση των συγκεκριμένων πρωτεϊνών θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάγνωση και να οδηγήσει στην ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών για παιδιά που υποφέρουν παρουσιάζοντας σοβαρή νόσηση από Covid-19.