Τα 5 καλύτερα λάδια για το πρόσωπό σου!

Συνήθως, όταν ακούς τη λέξη λάδι και επιδερμίδα σε μία πρόταση, αμφιβάλλεις αν θα λειτουργήσει ευεργετικά στην επιδερμίδα σου, ειδικά αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα!

Παρόλο που η λέξη λάδι μπορεί να υποδηλώνει ένα προϊόν που προσφέρει λιπαρότητα, το έλαιο προσώπου δεν αφήνει λιπαρή αίσθηση. Ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος, είναι ένα προϊόν το οποίο δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου! Γιατί, όμως;

Boηθάει στη φυσική ικανότητα της επιδερμίδας για ενυδάτωση και επανόρθωση, καθώς είναι πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά, όπως πολυφαινόλες, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και προσφέρουν λαμπερή όψη.

Είτε επιθυμείτε να μειώσετε την ερυθρότητα, είτε να αποκτήσετε λάμψη ή ενυδάτωση, παρακάτω θα βρείτε τα καλύτερα φυσικά έλαια για το δέρμα σας.

Τα αγαπημένα μας λάδια προσώπου
Λάδι καρύδας (coconut oil)
Τι είναι: Βρίσκεται στις καρύδες και έχει πολλαπλές χρήσεις, χρησιμοποιείται οπουδήποτε, από την περιποίηση του δέρματος μέχρι τις συνταγές για smoothie. Φτιαγμένο με συμπίεση του λίπους από το κρέας καρύδας, αυτό το λάδι έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων.

Ιδιότητες: Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε λιπαρά οξέα, το λάδι καρύδας διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Επίσης, είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό, ενώ συμβάλλει στην προστασία του δέρματος και των μαλλιών από τους περιβαλλοντικούς. Bonus: Μυρίζει υπέροχα!

Τρόποι χρήσης: Το λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου έχει στερεά μορφή. Όμως, αν το ζεστάνετε με τα δάχτυλα σας, θα λιώσει αμέσως. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο “βαρύ” για επιδερμίδες με έντονη λιπαρότητα . Χρησιμοποιήστε το στο ντους ως ενυδατική κρέμα ξυρίσματος ή μαλακτικό μαλλιών. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό υποκατάστατο της λοσιόν σώματος.

Διαβάστε επίσης:  Ποιες είναι οι βιταμίνες ομορφιάς και πώς βοηθά η καθεμία το δέρμα;

Land Krone Λάδι καρύδας 200 ml

Αργανέλαιο (argan oil)
Τι είναι: Εκχυλισμένο από ξηρούς καρπούς του μαροκινού δέντρου argan, αυτό το έλαιο είναι μια καταπραϋντική και ισχυρή επιλογή, για όλους τους τύπους δέρματος.

Ιδιότητες: Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Η υφή του είναι ελαφριά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθημερινή εναλλακτική έναντι της κρέμας ημέρας. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία σε δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα ή ροδόχρους ακμή. Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το έλαιο αργκάν βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, προστατεύοντας τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες με αποτέλεσμα να προσφέρει λαμπερή επιδερμίδα.

Τρόποι χρήσης: Μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά κάτω από το μακιγιάζ ή το βράδυ ως θεραπεία επανόρθωσης. Η εφαρμογή του argan oil στα μαλλιά αντιμετωπίζει τις ταλαιπωρημένες άκρες την ψαλίδα αλλά και το φριζάρισμα. Ακόμη, αν χρησιμοποιηθεί στα νύχια, τα βοηθά στην ενδυνάμωση, ενώ μαλακώνει τα πετσάκια από τα νύχια.OleoTHERAPY Cosmetics Argan Oil Cold Pressed

Έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο (rosehip oil)
Τι είναι: To rosehip oil είναι ένα από τα κορυφαία αντιγηραντικά έλαια. Εξάγεται με μέθοδο ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους μιας συγκεκριμένης ποικιλίας τριαντάφυλλου, που καλλιεργείται κυρίως στη Χιλή.

Διαβάστε επίσης:  ΠΟΥ: Οι χώρες να επενδύσουν περισσότερο στην ψυχική υγεία

Ιδιότητες: Πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνες E, C, D και βήτα καροτίνη. Βοηθάει στην προστασία και ενυδάτωση του δέρματος, στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες και στη μείωση των ρυτίδων. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά επαναφέρουν την ελαστικότητα και συμβάλλουν στη διόρθωση των μαύρων κηλίδων και στη μείωση της εμφάνισης ουλών.

Τρόποι χρήσης: Επειδή θεωρείται «ξηρό» λάδι, το έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς απορροφάται εύκολα στο δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα έλαια ή λοσιόν ως εντατική ενυδατική και αντιγηραντική θεραπεία.

7elements Organic Rosehip Kernel Oil 50 ml

Λάδι Marula (marula oil)
Τι είναι: Συγκομισμένο από τον ξηρό καρπό του αφρικανικού καρπού marula, αυτό το λάδι είναι βέβαιο ότι θα φέρει την επανάσταση στην περιποίηση ομορφιάς. Χάρη στις ιδιότητές του και την ελαφριά του υφή, το λάδι μπορεί να μειώσει όχι μόνο την ξηρότητα, αλλά και τον ερεθισμό και τη φλεγμονή.

Ιδιότητες: Το έλαιο Marula είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και φαίνεται να περιέχει 60% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα υπόλοιπα έλαια προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πανίσχυρο ενάντια στη γήρανση και τις βλάβες από τον ήλιο. Ακόμη, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανικό για ευαίσθητες ή με τάση ακμής επιδερμίδες.

Τρόποι χρήσης: Αυτό το λάδι πολλαπλών χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Επειδή δεν αφήνει λιπαρό τελείωμα, είναι ιδανικό για χρήση πριν από το μακιγιάζ ή ακόμα και για ανάμειξη με το make-up για λαμπερή όψη. Θα βρείτε στο εμπόριο αντιγηραντικές κρέμες με marula oil για καθημερινή προστασία.

Διαβάστε επίσης:  Απώλεια βάρους: Το κρύο ή το ζεστό νερό βοηθά περισσότερο;

 

Λάδι Jojoba (jojoba oil)
Τι είναι: Εξαγόμενο από φυτά ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής, το έλαιο jojoba χρησιμοποιείται για τα πάντα, από την ακμή μέχρι την ψωρίαση και το ηλιακό έγκαυμα. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για έλαιο, αλλά ένα βοτανικό εκχύλισμα που αποτελείται από υγρούς εστέρες κεριού. Αυτό είναι σημαντικό γιατί από όλες τις ενώσεις που βρίσκονται στη φύση, το έλαιο jojoba είναι δομικά και χημικά παρόμοιο με το ανθρώπινο σμήγμα. Πρόκειται για έλαιο που μιμείται τη δομή του δέρματος.

Ιδιότητες: Επειδή το έλαιο jojoba είναι παρόμοιο με τη δομή του δέρματός μας, μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και στην εξάλειψη της ακμής. Επίσης, αποτελείται από ευεργετικά μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, το έλαιο jojoba λειτουργεί ως μαλακτικό για να καταπραΰνει το δέρμα και να παρέχει ενυδάτωση που διαρκεί όλη μέρα.

Τρόποι χρήσης: Μερικές σταγόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρωί ή το βράδυ, για να ενυδατώσουν και να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του τόνου του δέρματος. Αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στη λοσιόν σώματος για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Όταν χρησιμοποιείται ως θεραπεία μαλλιών, το λάδι jojoba μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, συμβάλλοντας στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής.