Σημαντική η υγιεινή διατροφή έναντι των λοιμώξεων

Τη σημασία της υγιεινής διατροφής έναντι των λοιμώξεων επισημαίνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαιτολόγων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου. Φέτος ο εορτασμός έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς σηματοδοτεί την 75η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO – Foodand Agriculture Organization), σε μια μοναδική και δύσκολη χρονιά.

Ο οργανισμός FAO και το Διεθνές Ταμείο Γεωργικής Ανάπτυξης (FIDA) του ΟΗΕ βραβεύθηκαν πριν μια βδομάδα με το Νόμπελ Ειρήνης. Καθώς οι χώρες αρχίζουν να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν σχέδια αποκατάστασης από τις συνέπειες του κορονοϊού, είναι μια ευκαιρία να υιοθετηθούν καινοτόμες λύσεις που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, ώστε να κτίσουν και να βελτιώσουν τα συστήματα τροφίμων, καθιστώντας τις λύσεις πιο ανθεκτικές σε κρίσιμες φάσεις, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων.

Διαβάστε επίσης:  Η Βουλή ενέκρινε το ν/σ για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ

Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Τροφίμων, ο Σύνδεσμος «καλεί την παγκόσμια αλληλεγγύη να βοηθήσει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες, όπως τοπικές αγορές και γεωργούς, ώστε να ανακάμψουν από την κρίση και να κάνουν τα συστήματα τροφίμων πιο ανθεκτικά».

Καταλήγοντας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων αναφέρει ότι «άτομα που προσβάλλονται από ιογενείς λοιμώξεις, όπως ο COVID-19, έχουν την ανάγκη για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, καλύπτοντας τις αυξημένες απαιτήσεις σε αντιοξειδωτικά συστατικά».