Πώς να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας για το καλοκαίρι

Τις επόμενες μέρες αναμένεται καύσωνας και εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να φτιάξετε το μπαλκόνι σας.

Βήμα πρώτο, σωστό καθάρισμα. Πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε και καθαρίστε το μπαλκόνι από σκόνη και χώματα. Καθαρίστε πάτωμα, κάγκελα και έπιπλα και κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα σε γλάστρες και κατεστραμμένα φυτά.

Βήμα δεύτερο, διακοσμήστε το μπαλκόνι σας σύμφωνα με τα γούστα σας και μετατρέψτε το στην δική σας επίγεια Εδέμ. Στη διακόσμηση του μπαλκονιού, έχετε υπόψιν ότι οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σαφώς και έχουν σημασία τα έπιπλα που θα επιλέξετε, αλλά εάν αυτά δεν γίνεται να αλλαχθούν, στοχεύστε στα κατάλληλα διακοσμητικά και αρκετές γλάστρες επιτραπέζιες, επιδαπέδιες κτλ για να γεμίσετε με πράσινο τον χώρο.

Διαβάστε επίσης:  Οι τροφές με λίγες θερμίδες βοηθούν στη διατήρηση του βάρους

Μην αμελήσετε τους τοίχους
Κι όμως, εκτός από τη διακόσμηση των τοίχων εντός σπιτιού, μπορείτε να διακοσμήσετε και τους τοίχους των μπαλκονιού σας και μάλιστα να αναδείξετε με τον τρόπο αυτό την όλη διακόσμηση του χώρου. Οι επιλογές σας είναι αρκετές.

Γλάστρες στον τοίχο
Κρεμάστε μικρά γλαστράκια σε διάφορα χρώματα και μεγέθη στον έναν τοίχο. Και περισσότερο πράσινο θα έχετε στον χώρο και θα ομορφύνετε έναν άδειο τοίχο με έναν πάναπλο τρόπο.

Μία ακόμα ιδέα είναι και η παρακάτω.

Αναρριχώμενα φυτά
Θέλουν φροντίδα, υπομονή και χρόνο αλλά αξίζει! Τα αναρριχώμενα φυτά μοσχοβολάνε και θα κάνουν το μπαλκόνι σας λίγο πιο παραμυθένιο.

Διαβάστε επίσης:  Tι είναι ο πνευμονιόκοκκος;

Ραφιέρα
Επιλέξτε μία ραφιέρα με ιδιαίτερο σχέδιο και που θα πηγαίνει με τα έπιπλα του μπαλκονιού σας. Μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να αποθηκεύετε πράγματα ή να τη γεμίσετε με φαναράκια, γλάστρες και φωτάκια.

Πιάτα σε ethnic στιλ
Εάν σας αρέσει το πιο ethnic στιλ, μπορείτε να διακοσμήσετε τον έναν τοίχο με πιάτα σε διάφορα χρώματα και σχέδια.