Οι 5 χρυσοί κανόνες για μια υγιεινή διατροφή που πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις!

Αν αναρωτιέσαι γιατί, σου έχω την απάντηση! Τα συσκευασμένα προϊόντα έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία και περιέχουν υψηλή ποσότητα συντηρητικών γεγονός που δεν ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό και ίσως στο μέλλον έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων υγειάς. Επίλεξε τρόφιμα φυσικά κι αν δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σάρωσε και μελέτησε προσεκτικά τη λίστα με τα συστατικά.

Πρόσθεσε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου
Το USDA συνιστά να τρως τουλάχιστον δυόμισι φλιτζάνια λαχανικά και ενάμιση με δύο φλιτζάνια φρούτα κάθε μέρα για να λαμβάνεις φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Τα γεύματα που περιλαμβάνουν λαχανικά συνδέονται με πληθώρα οφελών για την υγεία, από τη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς έως τον μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας.

Διαβάστε επίσης:  Οι πέντε τροφές που πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά οι άνδρες

 

Το μυστικό είναι να απολαμβάνεις κάθε σου γεύμα!
Το φαγητό πρέπει να είναι απολαυστικό. Θα πρέπει να τρως αυτό που σου αρέσει και θέλεις να φας. Αυτή η συμβουλή ίσως είναι η σημαντικότερη όταν επιλέγεις τα υγιεινά τρόφιμα στα οποία θέλεις να δώσεις προτεραιότητα. Αν θες δηλαδή να φας περισσότερο σταφύλι, επειδή δε σου αρέσει καθόλου το κουνουπίδι, τότε ακολούθησε αυτό που ζητά ο οργανισμός σου χωρίς να τον πιέζεις! Είναι εξίσου σημαντικό να αποφασίσεις και το επιδόρπιο που θες να φας. Όταν θέλεις ένα μπισκότο σοκολάτας, προφανώς και μπορείς να το απολαύσεις, αλλά να θυμάσαι πως όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο!

Διαβάστε επίσης:  Πόση στεναχώρια μπορεί να φέρουν τα λίγα Like στους εφήβους;

Βρες ένα διατροφικό πλάνο το οποίο μπορείς να ακολουθήσεις
Όσον αφορά την επιλογή ενός προγράμματος διατροφής πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά το πλάνο που μπορείς να ακολουθήσεις πιστά. Πρέπει η επιλογή σου να γίνει με βάση το πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει όλες τις τροφές που σου αρέσουν και μπορείς να το ακολουθήσεις ανεξάρτητα από την καθημερινότητά σου και τις υποχρεώσεις σου.

 

Βάλε το νερό στη ζωή σου
Το να πίνεις πολύ νερό ίσως είναι και η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να σου δώσω ποτέ. Είναι απολύτως απαραίτητο όχι μόνο για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά μας αλλά για την ίδια την επιβίωσή μας. Τα δύο τρίτα του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό. Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού, εξίσου σημαντικός, όμως, είναι και ο τρόπος κατανάλωσης. Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το βάρος, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις ενήλικες γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους ενήλικους άνδρες.

Διαβάστε επίσης:  Με αυτό τον απλό τρόπο η μνήμη σας δεν θα σας προδώσει ποτέ
ΠΗΓΗipop.gr