Κορονοϊός: Σε ποιους εσωτερικούς χώρους μεταδίδεται πιο εύκολα;

Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται πιο εύκολα σε κλειστούς χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός και δεν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης όπως χρήση μάσκας, απολύμανση χεριών και αποστάσεις

‘Όμως ενόψει της άφιξης του Χειμώνα που θα είμαστε περισσότερο μέσα και τα παράθυρα θα παραμένουν κλειστά πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού;

 

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος

Ο Γκέρχαρντ Σόιχ, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας για τα Αεροσωματίδια στην Ιατρική, δηλώνει ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι όλοι το ίδιο.

Για το λόγο αυτό το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ προειδοποιεί ότι η μεγαλύτερη παραμονή σε κλειστούς χώρους είναι πιθανό να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης, ακόμα και εάν τηρηθεί η απόσταση των δυο μέτρων.

Διαβάστε επίσης:  Στατικά ακατάλληλα τα παλιά κτήρια του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, καταγγέλλουν οι ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ

Δεν είναι όλοι οι εσωτερικοί χώροι το ίδιο

Δεν υπάρχουν ακριβείς απαντήσεις όμως ο ειδικός παραπέμπει σε μια έκθεση από την Κίνα σύμφωνα με την οποία από 318 εστίες με τρία ή τέσσερα κρούσματα μόνο ένα προήλθε από εξωτερικό χώρο.

 

Ο εσωτερικός χώρος δεν είναι όμως πάντα το ίδιο επικίνδυνος. «Στο γυμναστήριο η αύξηση των αεροσωματιδίων είναι πολύ πιο υψηλή εξαιτίας της σωματικής άσκησης και της αναπνοής», λέει. Σε μια τάξη με παιδιά που φωνάζουν και πάνε πάνω-κάτω είναι φυσικά μεγαλύτερος ο κίνδυνος από ότι σε ένα γραφείο με λίγους εργαζόμενους που κάθονται. Σε ένα εστιατόριο πάλι όπου υπάρχουν γέλια, φωνές και καμιά φορά τραγούδι, η διάδοση του κορονοϊού μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Διαβάστε επίσης:  Σοβαρές καταγγελίες στον ΑΣΤΡΑ: Υποδομές-«βόμβα» στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας -«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε νεκρούς»

Η λύση που προκρίνεται από τους ειδικούς είναι ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων.

Hot this week

Στατικά ακατάλληλα τα παλιά κτήρια του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, καταγγέλλουν οι ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ

Οι συντεχνίες ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους...

Στους 13 οι θάνατοι από γρίπη, ένας 54χρονος μεταξύ των θυμάτων

Στους 13 ανήλθαν οι θάνατοι νοσηλευόμενων ασθενών με εργαστηριακά...

Σώστε ζωές με λίγα λεπτά από το χρόνο σας: Έκκληση για αιμοδοσία από το Υπουργείο Υγείας

Έκκληση Υπ. Υγείας προς αιμοδότες λόγω αυξημένων αναγκών για...

Κλάδος Νοσηλευτικού Ψυχικής Υγείας: Απαραίτητη η αποκέντρωση υπηρεσιών σε όλες τις επαρχίες

Παραμονή δομών παροχής φροντίδας σε εξαρτημένα άτομα στη Λεμεσό...

Related Articles

Popular Categories