Καλοκαιρινό πρωινό: συστάσεις από διατροφολόγο

Επιμέλεια Δάφνη Πολυκάρπου

Αν και τώρα το καλοκαίρι κάθε πρόγραμμα και πρωινή ρουτίνα, πάει και αυτη …διακοπές, ένα σημαντικό γεύμα το πρωϊνό δεν πρέπει να πάει και αυτό διακοπες!

Μη ξεχνάτε, ένα πλούσιο πρωινό αναλόγως των απαιτήσεων των καθημερινών δραστηριοτήτων, που για τον καθένα είναι διαφορετικές, βοηθά στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού, σωματική και πνευματική ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εάν πρωινός τύπος και σου αρέσει να επισκέπτεσαι τις παραλίες από το πρωί, αλλά δεν γνωρίζεις ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για να σε κρατήσει αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Η λύση δεν είναι απαραίτητα να επισκεφθείς κάποιο εστιατόριο για πρωινό ή brunch αλλά να δράσεις έξυπνα και να ετοιμάσεις και να φας το πρωινό σου από το σπίτι. Εξοικονομώντας έτσι λεφτά αλλά και θερμίδες.

Διαβάστε επίσης:  Στις 25.000 τα άτομα στην Κύπρο που πάσχουν από άνοια

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Βάνα Γιάγκου μιλώντας στο GoodLife.cy, μας προτείνει τρία ιδανικά καλοκαιρινά πρωινά:

• βρώμη που περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες σε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μέλι, με ανάλατους ξηρούς καρπούς και με κομματάκια φρούτων εποχής.

• δημητριακά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη με γάλα και φρούτα

• 1-2 αυγό/ά (μάτι, βραστό, ποσέ) με ψωμί ολικής, αβοκάντο, τυρί χαμηλών λιπαρών και λαχανικά