Η «σανίδα» δυναμώνει όλο το σώμα

Η «σανίδα» είναι μια αρκετά συνηθισμένη στάση και όχι μόνο στη γιόγκα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική άσκηση αφού γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και ιδιαίτερα τον κορμό. Δες ποιες οι αιτίες που δυσκολεύεσαι να κρατήσεις τη σανίδα περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Οι λόγοι που δυσκολεύεσαι στην εκτέλεση της «σανίδας»
Εάν η λεκάνη σου πέφτει προς τα κάτω…
Πιθανόν έχεις αδύναμο κορμό
Εάν οι μύες του κορμού σου και ιδιαίτερα οι κοιλιακοί σου είναι αδύναμοι, δεν μπορείς να κρατήσεις σωστά τη «σανίδα», με αποτέλεσμα η λεκάνη σου να σε τραβάει προς τα κάτω. Όμως έτσι πιέζεται και επιβαρύνεται περισσότερο η περιοχή της μέσης και η οσφυϊκή χώρα.

Διαβάστε επίσης:  Τι να κάνεις τώρα που ήρθε η άνοιξη για την επιδερμίδα σου;

Εάν δεν μπορείς να διατηρήσεις την ευθυγράμμιση του σώματος.
Πιθανόν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις περισσότερο τους γλουτούς και τους μηριαίους.
Ολόκληρο το σώμα συνεργάζεται για να μπορέσεις να εκτελέσεις τη «σανίδα» και όχι μόνο τα χέρια και τα πέλματα όπως λανθασμένα νομίζουμε. Χρειάζεται να σφίξουμε και να ενεργοποιήσουμε τους μυς των γλουτών και των μηρών προκειμένου να κρατήσουμε το σώμα σε ευθεία γραμμή. Οι συγκεκριμένοι μύες συνεργάζονται για να κρατήσουν τη λεκάνη σε μια ουδέτερη θέση. Έτσι το σώμα μας θα ευθυγραμμιστεί από τον αυχένα έως τα δάχτυλα των ποδιών.

Εάν πετάγονται οι ωμοπλάτες σου
Πιθανόν έχεις αδύναμο άνω μέρος του σώματος
Εάν οι ωμοπλάτες σου πετάγονται αντί να είναι σε ευθεία πιθανόν χρειάζεται να πιέσεις περισσότερο με τα χέρια το έδαφος. Εάν όμως η κίνηση αυτή σε δυσκολεύει τότε έχεις μάλλον αδύναμους ώμους και θώρακα κάτι που περιορίζει την ικανότητά σου να πιέσεις περισσότερο. Όταν κάνεις σανίδα πολλοί μύες του άνω μέρους του σώματος (δελτοειδείς, θωρακικοί, τρικέφαλοι, τραπεζοειδείς κ.ά.) συντονίζονται προκειμένου να μπορείς να πιέσεις το έδαφος και να διατηρήσεις την σταθερότητα στην άρθρωση του ώμου. Με άλλα λόγια εάν δεν είναι αρκετά δυνατό το άνω μέρος του σώματος δεν θα μπορέσεις να κρατήσεις την «σανίδα» για αρκετή ώρα.
Δες εδώ πώς θα εκτελέσεις τη σανίδα και σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται.

Διαβάστε επίσης:  350 νέα περιστατικά κάθε χρόνο του καρκίνου παχέος εντέρου

Ποια είναι τα ωφέλη της «σανίδας»
Δυναμώνει τον κορμό και ιδιαίτερα κοιλιακούς, ραχιαίους και γλουτιαίους.
Βελτιώνει τη στάση του σώματος, την αίσθηση ισορροπίας και τον συντονισμό των κινήσεων.
Αυξάνει τις καύσεις.