Εύκολο μανικιούρ στο σπίτι με δέκα κινήσεις

1. Με ένα εμποτισμένο σε ασετόν βαμβάκι καθαρίζουμε τα νύχια μας είτε για τυχόν υπολείμματα προηγούμενου βερνικιού είτε όχι.

2. Χρησιμοποιώντας χάρτινη λίμα ξεκινάμε να δίνουμε στα νύχια το μήκος και το σχήμα που θέλουμε κάνοντας απαλές κινήσεις.

3. Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, προσθέτουμε μερικές σταγόνες baby oil για ενυδάτωση των χεριών μας και λίγο λεμόνι. Τα βυθίζουμε σ’ αυτό για 10 λεπτά και μετά σκουπίζουμε απαλά.

4. Με ένα pusher σπρώχνουμε τα πετσάκια στο πίσω μέρος της βάσης των νυχιών. Αν δεν έχουμε αυτό το ειδικό εργαλείο του μανικιούρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ξυλάκι, αρκεί το αντικείμενο που θα επιλέξουμε να έχει στρογγυλεμένη άκρη, ώστε να μην τραυματιστούμε. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφεύγουμε να κόβουμε τα πετσάκια, γιατί αυτό δημιουργεί εστίες μικροβίων, μυκήτων και βακτηριδίων.

5. Με τον κόπτη κόβουμε τυχόν παρανυχίδες, κόβοντας και όχι τραβώντας. Το δεύτερο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

6. Τώρα θα χρειαστούμε ένα nail buffer διπλής όψης για τη λείανση της επιφάνειας των νυχιών. Με τη σκληρή όψη του τρίβουμε ελαφρά την επιφάνεια των νυχιών, ενώ μετά χρησιμοποιούμε τη λεία όψη τρίβοντας τις επιφάνειες για ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα.

7. Ξεπλένουμε τα χέρια μας, για να φύγουν τα υπολείμματα από το nail buffer και τα στεγνώνουμε καλά.

8. Χρησιμοποιώντας κρέμα ή λάδι ενυδάτωσης κάνουμε ένα μασάζ στα χέρια μας και στα νύχια και τα αφήνουμε να απορροφήσουν πολύ καλά τα υπολείμματα του ενυδατικού που χρησιμοποιήσαμε.

9. Για τη βάση του χρώματος χρησιμοποιούμε θρεπτικό βερνίκι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Επιλέγουμε ένα χρώμα που μας αρέσει και περνάμε πρώτα ένα ελαφρύ στρώμα και στη συνέχεια το δεύτερο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικές, ώστε να μην ξεφύγουμε από τα όρια του νυχιού. Αν συμβεί αυτό, το καθαρίζουμε απαλά με ασετόν πάνω σε μία μπατονέτα.

10. Τοποθετήστε ένα γυαλιστερό top coat όταν στεγνώσει το χρώμα. Αυτό θα δώσει λάμψη και το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο.