Εύκολες, γρήγορες και εντυπωσιακές λύσεις για τα μαλλιά σας

 

Με την Κυπρούλα Μελετίου

Κάντε μια μικρή αποχή από το βάψιμο των μαλλιών, από τις ανταύγειες κ.λπ., εκτός αν είναι τόσο επείγουσα η κατάσταση.
Αφήστε για λίγο το πιστολάκι των μαλλιών ή το σίδερο των μαλλιών. Λόγω της υγρασίας αλλά και του ιδρώτα είναι άδικος κόπος να χρησιμοποιείτε πιστολάκια, βούρτσες ή σίδερο για τα μαλλιά σας.

Σας συνιστώ αρχικά την προστασία των μαλλιών σας με θεραπείες. Και μπορείτε να τις κάνετε και μόνοι σας. Η θεραπεία μαλλιών θαύματα δεν κάνει αλλά βοηθά και προστατεύει την τρίχα σε μεγάλο βαθμό. Ενυδατώνει τα μαλλιά, δίνοντάς τους ένα ποσοστό υγρασίας για να μην είναι ξηρά. Τα κάνει πιο ευκολοχτένιστα, τα ηρεμεί και τα γυαλίζει.

Η θεραπεία βασικά παρατείνει τον κύκλο ζωής της τρίχας. Στη θέση του μαλακτικού μπορείτε, αφού χρησιμοποιήσετε κανονικά το σαμπουάν σας, να κάνετε τη θεραπεία ειδικά στις άκρες των μαλλιών σας που είναι και οι πιο ταλαιπωρημένες, για όσες ώρες θέλετε, αρκεί να ξεπλύνετε μετά με άφθονο νερό.
Κάτι επίσης πιο εύκολο που όλοι έχουμε στο σπίτι μας είναι το ελαιόλαδο που επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για όση ώρα θέλετε, αρκεί μετά να γίνει ένα καλό λούσιμο μαλλιών.
Η θεραπεία καλό κάνει και κακό δεν κάνει. Καλό να αποφεύγετε λίγο στις περιπτώσεις που είναι λεπτό ή λιπαρό το μαλλί. Σε γενικές γραμμές τη θεραπεία μπορείτε να την αφήσετε πάνω στα μαλλιά σας 24 ώρες το 24ωρο.
Μη φοβάστε ότι με το μαλακτικό μαλλιών χάνετε μαλλιά. Αν πέφτουν τα μαλλιά σας, αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το μαλακτικό ούτε με τη θεραπεία μαλλιών.

Διαβάστε επίσης:     Ιδέες για να Ανακαινίσετε την Ενοικιαζόμενη Κατοικία σας

Πώς να περιποιείστε τα μαλλιά σας;

Μπορείτε να κάνετε ωραιότατες μπλεξίδες και σε βρεγμένο και σε στεγνό μαλλί.
Υπάρχουν ωραιότατοι ψαροκόκαλοι. Μπορείτε και εσείς οι ίδιες να πειραματίζεστε με τα μαλλιά σας.
Με τον αφρό μπορείτε να φτιάξετε ωραίες μπούκλες, αρκεί ο αφρός να απλώνεται σωστά σε όλο το μαλλί.
Αμέσως μετά το λούσιμο, αφού σκουπίσετε και χτενίσετε καλά το μαλλί, αρχίστε από το κάτω μέρος να απλώνετε τον αφρό. Αφού απλώσετε τον αφρό σε όλο το μαλλί, το ανακατεύετε με τα δάκτυλά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν μόνα τους. Και πετυχαίνουμε ωραιότατες μπούκλες.
Μπορείτε, εάν θέλετε να φέρετε λίγα στο πλάι ή να τα μαζέψετε λίγο επάνω με μία ωραία καρφιτσούλα. Το ίδιο ισχύει και με τις μπλεξίδες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας το αποτέλεσμα που θέλετε. Μπορείτε να φέρετε τα μαλλιά σας στο πλάι ή σε όποια κατεύθυνση εσείς θέλετε να κάνετε. Ένα απλό βρουλάκι και τυλίγοντας βγαίνει ένας απίθανος κότσος.
Ο ψαροκόκαλος: Μαζεύετε όλα τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι. Τα χωρίζετε στα δύο και παίρνετε ένα κομματάκι μαλλιών από τη μία πλευρά και το ενώνετε στην άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ίδιο αντίστροφα, για να βγει ένας ωραίος ψαροκόκαλος. Δοκιμάστε το.
Είναι λύσεις απλές και γρήγορες, που δεν κοστίζουν και ταυτόχρονα βγαίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, λες και βγαίνετε από ενα κομμωτήριο.

Διαβάστε επίσης:  Κωνσταντίνος Φελλάς: Ευθανασία υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη του ασθενούς