Αντιμετώπισε τους πόνους στην πλάτη με φυσικό τρόπο

Η οσφυαλγία και οι πόνοι στην πλάτη ταλαιπωρούν πολύ κόσμο που αναζητά ανακούφιση σε παυσίπονα και φάρμακα. Δες όμως ποιοι άλλοι φυσικοί τρόποι υπάρχουν.
Μια απότομη κίνηση είναι αρκετή για να μας πονέσει η πλάτη μας στην οσφυϊκή χώρα να πάθουμε δηλαδή το περίφημο «λουμπάγκο». Ιατρικά ορίζεται ως οσφυαλγία και συχνά συνυπάρχει μια βίαιη σύσπαση των μυών κοντά στους σπονδύλους. Δυστυχώς είναι και αυτό αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής και της κακής στάσης του σώματος.

Τι να κάνεις αν το πάθεις
Σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσεις να ισιώσεις την πλάτη σου. Περπάτησε σκυφτή για να ξαπλώσεις στο κρεβάτι και προσπάθησε να τεντωθείς κρατώντας τα γόνατα λυγισμένα και υποστηριζόμενα από δυο μαξιλάρια. Απέφυγε τα παυσίπονα πριν μιλήσεις με τον γιατρό σου και αναζήτησε κάποιο φυτικό μυοχαλαρωτικό. Θα πρέπει να αναπαυθείς για τουλάχιστον δυο μέρες και αν τα συμπτώματα συνεχιστούν θα πρέπει ο γιατρός σου να επαναξιολογήσει την κατάσταση. Θα σε ανακούφιζε ιδιαίτερα εάν έκανες κομπρέσες με πετσέτα με καυτό νερό. Την βρέχεις, την στύβεις και την τοποθετείς στην πονεμένη περιοχή της πλάτης σου μέχρι να κρυώσει. Η θερμότητα αυξάνει την ροή του αίματος επιταχύνει την ανάρρωση και επιφέρει ανακούφιση.

Διαβάστε επίσης:  Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των πανάδων

Συμβουλή
Δοκίμασε να κάνεις αυτή την άσκηση αναπνοής στην μπανιέρα χρησιμοποιώντας το φυτό εκουιζέτο (θα το βρεις στα φαρμακεία) που ανακουφίζει από τον πόνο. Σε ένα λίτρο νερό σιγόβρασε μια χούφτα αποξηραμένο βότανο εκουιζέτο για 20 λεπτά. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ το να τραβήξει για μισή ώρα. Μετά σουρώσε το και πρόσθεσέ το στη μπανιέρα, σε ζεστό νερό 34-36° C. Βυθίσου στο ζεστό νερό και παίρνε βαθιές αναπνοές παρατείνοντας όλο και περισσότερο την παύση ανάμεσα σε εκπνοή και εισπνοή. Η υδροστατική πίεση είναι ισοδύναμη σε όλο το βυθισμένο σώμα βοηθώντας τη φλεβική επιστροφή και χαλαρώνοντας τις συσπάσεις.

Τι να κάνεις για να μην το πάθεις ξανά
Εάν κάνεις καθιστική εργασία να τεντώνεις τα πόδια σου κάθε μία ώρα και ιδιαίτερα μπροστά σε υπολογιστή για να αποφύγεις το πιάσιμο της πλάτης. Δοκίμασε επίσης και την πιο κάτω άσκηση υδροοθεραπείας που θα σε ανακουφίσει και θα τονώσει τους μυς σε ολόκληρο το σώμα σου: Περπάτα μέσα στην πισίνα ή στη θάλασσα με το νερό να φτάνει περίπου στο ύψος των ώμων σου περιστρέφοντας χέρια και πόδια με αντίστροφη κατεύθυνση κάνοντας μαλακές κινήσεις. Καλό είναι η συγκεκριμένη άσκηση να μην ξεπεράσει τα 20 λεπτά, γιατί θα σε εξαντλήσει.

Διαβάστε επίσης:  Συστάσεις για προσωρινά τατουάζ μαύρης χένας και χρήση αντιηλιακών