Ένας στους τέσσερις ανθρώπους παρουσίασε διαταραχή μετά την πανδημία

Τις συνέπειες της πανδημίας που σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας άφησε με κάποια ψυχική διαταραχή (άγχος, στρες, κατάθλιψη, κτλ.) έναν στους τέσσερις ανθρώπους, αλλά και στο ζήτημα της παραπλάνησης ασθενών από επιτήδειους, αναφέρθηκε ο καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Στέλιος Στυλιανίδης.

«Έλαβε η ψυχική υγεία χαρακτηριστικά πανδημίας, με συμπτώματα άγχους, κατάθλιψης, με διαταραχές ύπνου, με ζητήματα ενδοικογενιακής βίας, εξάρτησης από το διαδίκτυο και κατανάλωση ψυχοτρόπων χωρίς συνταγογράφηση αλλά και εξαρτιογόνων, όπως η κοκαϊνη», τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο καθηγητής, εκφράζοντας «ανησυχία για το τσουνάμι αιτημάτων» που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι δομές ψυχικής υγείας.

«Διαγνωστικά ένα παιδί ή έφηβος μπορεί να περιμένει και έξι μήνες», είπε ο κ. Στυλιανίδης, προτρέποντας να πολλαπλασιαστούν οι υπηρεσίες αλλά με συντονισμό.

 

Hot this week

Άφησαν νηστικούς ασθενείς που περίμεναν υπερηχογράφημα επειδή… είχαν συνάντηση γιατρός – Δ/ντης

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες ασθενείς μετέβησαν στο νοσηλευτήριο...

Έντονη αντίδραση ακτινολόγων στην Κύπρο – Τεχνολόγοι επιχειρούν να αναλάβουν τις τομογραφίες

Έκπληξη και λύπη εξέφρασε η πρόεδρος της ακτινολογικής εταιρείας...

Ανησυχία για παραπλανητικές διαφημίσεις σκευασμάτων διαβήτη στην Κύπρο

Προειδοποιεί για παραπλανητικά σκευάσματα για διαβήτη το Despina Children’s...

Eurostat: Η Κύπρος στις τελευταίες θέσεις στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην ΕΕ

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τα προγράμματα ελέγχου καρκίνου...

Related Articles

Popular Categories