Monday, April 7, 2025

Αυτό είναι το ρόφημα που «καίει» το λίπος

Οποιαδήποτε είδηση αφορά την απώλεια περιττών κιλών και τη μείωση του σωματικού λίπους αξίζει την προσοχή μας. Πόσο περισσότερο όταν τα νέα αφορούν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις απίστευτες λιποδιαλυτικές ιδιότητες ενός ροφήματος.
Πρόσφατη ιαπωνική έρευνα υποστηρίζει ότι γνωστό και πολύ αγαπημένο ρόφημα βοηθά το σώμα μας να κάψει λίπος και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Tsukuba στην Ιαπωνία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ενός είδους τσαγιού του ούλογνκ (oolong) το απόγευμα βοηθά έως και 20% περισσότερο τη διάσπαση του σωματικού λίπους.

Τι δήλωσαν οι ερευνητές
Η έρευνα κράτησε 14 ημέρες και περιλάμβανε 12 υγιείς άνδρες. Σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση 2 φλιτζανιών τσαγιού ούλονγκ την ημέρα δεν διατάρασσε τον ύπνο των συμμετεχόντων. Επίσης δήλωσαν: «Όπως και όλα τα άλλα είδη τσαγιού το ούλονγκ περιέχει καφεΐνη, η οποία επηρεάζει τον ενεργειακό μας μεταβολισμό αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό. Ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί επίσης να αυξήσει την διάσπαση του λίπους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της καφεΐνης. Οι διεγερτικές επιδράσεις του ούλονγκ στη διάσπαση του λίπους κατά τη διάρκεια του ύπνου θα μπορούσαν να έχουν πραγματική κλινική σημασία για τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Ωστόσο χρειάζεται να προσδιορίσουμε αν τα αποτελέσματα που παρατηρήσαμε στη διάρκεια των 2 εβδομάδων μεταφράζονται σε πραγματική απώλεια σωματικού λίπους για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Τι είναι το τσάι ούλονγκ
Kάπου ανάμεσα στο πράσινο και στο μαύρο τσάι ξετυλίγεται η πιο μεγάλη κι ενδιαφέρουσα κατηγορία τσαγιού, τα oolong ή wulong. Έτσι ονομάζονται τα τσάγια που κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τους έχουν οξειδωθεί σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 15%-20% έως και 85-90%, χαρίζοντας τους έτσι μία πολύ ευρεία γκάμα αρωμάτων και γεύσεων. Άλλοτε γλυκά και φλοράλ, άλλοτε φρουτώδη ή με αρώματα ζεστών μπαχαρικών και άλλοτε ξυλώδη, μεταλλικά ή ψημένα, ανάλογα με την επεξεργασία που τους έχει δοθεί.

Hot this week

Προκήρυξη μίας κενής θέσης Ιατρικού Λειτουργού (Ακτινολόγος) (04-04-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Χορηγίες Υπ.Υγείας σε Φορείς που δεν πληρούν τα κριτήρια – Χωρίς έλεγχο τα ποσά για αποστολές ασθενών στο εξωτερικό

Αδυναμίες στη διαδικασία παραχώρησης χορηγιών, με αποτέλεσμα την παραχώρηση...

Νέα έρευνα: Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας

Σε μελέτη, με επικεφαλής την Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ,...

Κατεχόμενα: Προειδοποιήσεις για την ασφάλεια σε ξενοδοχεία μετά τον θάνατο Τούρκου τραγουδιστή

Με τίτλο «Προειδοποίηση για υπηρεσίες υγείας στα ξενοδοχεία από...

Μ. Δαμιανός: Καθήκον η διασφάλιση της ορθής χρήση των υπηρεσιών των Προσωπικών Ιατρών

Καθήκον της πολιτείας είναι να διασφαλίσει την ορθή και...

Topics

3,9 εκατ. επισκέψεις σε προσωπικούς γιατρούς το 2024

Τον σημαντικό ρόλο του Προσωπικού Ιατρού καθώς και τα...

Δεν χωράνε ούτε τα μονοπώλια, ούτε οι καταχρήσεις στην Υγεία

Της Ελένης Κωνσταντίνου Έντονες ανησυχίες προκαλεί το ενδεχόμενο πρόκλησης...

Προκήρυξη μίας κενής θέσης Ιατρικού Λειτουργού (Ακτινολόγος) (04-04-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Κινδυνεύουν ζωές στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου – Έμεινε μόνο ένας παθολόγος μετά τη φυγή των υπόλοιπων

Τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο...

Related Articles

Popular Categories