Η Υιοθέτηση του Υβριδικού Μοντέλου Εργασίας Μειώνει Σημαντικά τα Συμπτώματα Επαγγελματικής Εξουθένωσης

Η πλειοψηφία των εργαζομένων που έχουν υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχουν μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με μελέτη της International Workplace Group, η οποία διεξήχθη σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους που ακολουθούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, το 75% ανέφερε δραματική μείωση των συμπτωμάτων επαγγελματικής εξουθένωσης από τότε που άρχισαν να εργάζονται με αυτό τον τρόπο.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι το 72% των εργαζομένων είχαν βιώσει το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (burnout) πριν από τη μετάβαση στο υβριδικό μοντέλο εργασίας. Με την υιοθέτηση αυτού του μοντέλου, οι εργαζόμενοι μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ κεντρικών γραφείων, τοπικών ευέλικτων χώρων εργασίας και του σπιτιού τους, αποφεύγοντας τις καθημερινές μετακινήσεις και εξασφαλίζοντας περισσότερο προσωπικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης:  Σοβαρό κενό στα θέματα ασφάλειας και υγείας, αναφέρουν οι ασθενείς

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτή η αύξηση του ελεύθερου χρόνου έχει οδηγήσει σε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (86%), περισσότερη σωματική άσκηση (54%), πιο υγιεινή προετοιμασία γευμάτων (58%) και καλύτερη ποιότητα ύπνου (68%), με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης συμπτωμάτων επαγγελματικής εξουθένωσης. Συνολικά, περισσότερο από το 68% των εργαζομένων δήλωσαν ότι η σωματική τους υγεία έχει βελτιωθεί λόγω της υιοθέτησης του υβριδικού μοντέλου εργασίας.