Το λουβί δεν φουσκώνει και ρίχνει την χοληστερόλη

Συνήθως, όταν συζητάμε για τα όσπρια, τα κλασικά φασόλια είναι αυτά που έρχονται στο μυαλό μας. Ωστόσο, τα μαυρομάτικα φασόλια (το λουβι), τα οποία, είναι εξίσου ενδιαφέροντα και διαθέτουν πολλά θρεπτικά οφέλη, με μια κούπα να καλύπτει το 45% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες και το 60% των αναγκών σε φυλλικό οξύ. Μάλιστα, αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, ενώ σε συνδυασμό με ρύζι ολικής άλεσης, αυξάνεται η ποιότητα των πρωτεϊνών που παρέχουν.

Μια μικρή έρευνα επίσης αναφέρει ότι, παρά την πρόκληση του μετεωρισμού λόγω των φυτικών ινών που δεν διασπώνται από το πεπτικό σύστημα, το πεπτικό σύστημα προσαρμόζεται με τον χρόνο στην κατανάλωση οσπρίων, ειδικά μαυροματικών, μειώνοντας το πρόβλημα του μετεωρισμού. Συνεπώς, ο στόχος είναι η κατανάλωση ενάμισι φλιτζανιού μαυροματικών εβδομαδιαία.

Εκτός από τα φυτικά ιδιαίτερα σημαντικά, τα μαυρομάτικα φασόλια προσφέρουν θειαμίνη (Β1), η οποία είναι ουσιώδης για την εγκεφαλική λειτουργία. Επιπλέον, η κατανάλωση λουβιού και άλλων όσπριων συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης, τη ρύθμιση του σακχάρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Hot this week

ΠΑΣΙΝ καταγγέλλει Υπουργείο Υγείας για «οριακή κατάσταση» στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία...

Η ΟΣΑΚ χαιρετίζει την εκπροσώπηση των ασθενών στο ΔΣ του ΟΚΥπΥ

Την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Τροποποιητικού Νομοσχεδίου...

Οργανωμένη επίθεση στο Ογκολογικό: Το ίδιο γκρουπ χάκερ «χτυπά» και άλλα κέντρα υγείας διεθνώς

Σε συναγερμό τέθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου,...

Related Articles

Popular Categories