5 τροφές που μειώνουν το φούσκωμα/πρήξιμο

Υπάρχουν τροφές οι οποίες αποδεδειγμένα προκαλούν φούσκωμα/πρήξιμο σε όποιο άτομο τις καταναλώσει (π.χ. τα λαχανικά που περιέχουν ραφινόζη, όπως τα λαχανάκια Βρυξελών), ενώ υπάρχουν και κάποιες τροφές που αν τις εντάξετε στη διατροφή σας, μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί το φούσκωμα/πρήξιμο και η συγκέντρωση αερίων στο στομάχι και το έντερο.

Αυτές είναι:

Το αβοκάντο
Τα σπαράγγια
Ο ανανάς
Ο μάραθος
Το τζίντζερ
Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τα παρακάτω:

Να μασάτε πολύ καλά την τροφή
Να τρώτε αργά, μικρές μπουκιές με μεγάλα διαστήματα ανάμεσά τους
Αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του φαγητού
Αποφεύγετε τα ανθρακούχα ποτά
Αποφεύγετε το μάσημα τσίχλας, καθώς εισπνέετε αέρα που εγκλωβίζεται στο στομάχι
Αποφεύγετε όσο μπορείτε το στρες και το άγχος
Προσπαθήστε να είστε σωματικά δραστήριοι

Hot this week

Κατεπείγον SOS από ΟΣΑΚ: Οι ασθενείς αποκλείονται από κρίσιμες υπηρεσίες, ζητούν αναπομπή του νόμου

Αναπομπή του νόμου που ρυθμίζει την ίδρυση, τη λειτουργία, τον...

Μαλάς: Ο νέος δρόμος στην Αγλαντζιά θα αυξήσει την έκθεση σε σωματίδια κατά 2,5 φορές

Τα αιωρούμενα σωματίδια προκαλούν πρόωρους θανάτους στην Κύπρο επιβαρύνοντας...

ΟΚΥΠΥ: Επενδύσεις και νέες υπηρεσίες για την ογκολογία

Ο ΟΚΥΠΥ έχει όραμα για όλες του τις υπηρεσίες...

Μελέτη: Η προετοιμασία πριν τη χειρουργική επέμβαση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι εβδομάδες πριν από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση μπορεί...

Related Articles

Popular Categories