5 τροφές που μειώνουν το φούσκωμα/πρήξιμο

Υπάρχουν τροφές οι οποίες αποδεδειγμένα προκαλούν φούσκωμα/πρήξιμο σε όποιο άτομο τις καταναλώσει (π.χ. τα λαχανικά που περιέχουν ραφινόζη, όπως τα λαχανάκια Βρυξελών), ενώ υπάρχουν και κάποιες τροφές που αν τις εντάξετε στη διατροφή σας, μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί το φούσκωμα/πρήξιμο και η συγκέντρωση αερίων στο στομάχι και το έντερο.

Αυτές είναι:

Το αβοκάντο
Τα σπαράγγια
Ο ανανάς
Ο μάραθος
Το τζίντζερ
Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τα παρακάτω:

Να μασάτε πολύ καλά την τροφή
Να τρώτε αργά, μικρές μπουκιές με μεγάλα διαστήματα ανάμεσά τους
Αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του φαγητού
Αποφεύγετε τα ανθρακούχα ποτά
Αποφεύγετε το μάσημα τσίχλας, καθώς εισπνέετε αέρα που εγκλωβίζεται στο στομάχι
Αποφεύγετε όσο μπορείτε το στρες και το άγχος
Προσπαθήστε να είστε σωματικά δραστήριοι

Διαβάστε επίσης:  Σοβαρές ελλείψεις σε ενέσιμα φάρμακα για διαβητικούς