Αποτοξίνωση σώματος

Θα έχετε ήδη διαπιστώσει τις άμεσες επιπτώσεις της απρόσεκτης διατροφής των γιορτών. Θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα, περιττά κιλά, κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα, έλλειψη ενέργειας και πολύ πιθανόν κακή ψυχολογία. Δεν είναι τυχαίο που μετά τις γιορτές περνάμε καταθλιπτικές φάσεις.

Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές που θα σας αποτοξινώσουν, θα σας τονώσουν σε όλα τα επίπεδα και θα ανεβάσουν αυτόματα τη διάθεσή σας.

Διατροφή: Επιλέξτε υγιεινές τροφές και μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό. Ένα υγιεινό πρωινό με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και βιταμίνες είναι ιδανικό. Ένα μπολ με γιαούρτι, μέλι και διάφορα φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνες, μήλα, ακτινίδια και μούρα, μας προσφέρει πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλές βιταμίνες.

Προμηθευτείτε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ανάλατους ξηρούς καρπούς και μικρά λιπαρά ψάρια. Επίσης, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε προβιοτικά μπορεί να διατηρήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές. Καλές πηγές τροφίμων σε προβιοτικά πέραν του γιαουρτιού περιλαμβάνουν τα μαλακά τυριά, ο αρακάς, οι ελιές, οι πίκλες και το ψωμί με προζύμι.

Tip: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι πριν το πρωινό σας. Το χλιαρό νερό με το στυμμένο λεμόνι απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό και ενεργοποιεί με το που ξυπνάτε το μεταβολισμό σας.

Άσκηση: Σημαντικό ρόλο στην αποβολή τοξικών και τη μείωση του σωματικού βάρους παίζει φυσικά και η άσκηση. Βοηθά στην κυκλοφορία τόσο του αίματος όσο και της λέμφου. Η λέμφος συλλέγει ανεπιθύμητες ουσίες και τις φιλτράρει μέσω των λεμφαδένων.

Όταν γυμναζόμαστε, αναπνέουμε πιο βαθιά και έτσι οι πνεύμονές μας αποβάλλουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα ως απόβλητο της αεροβικής άσκησης. Επιπλέον, κατά την άσκηση ιδρώνουμε πιο πολύ και το δέρμα μας αποβάλλει περισσότερες τοξίνες. Tip: Όταν αναζητάτε κάτι γλυκό, ειδικά μετά την άσκηση, προτιμήστε μία μαύρη σοκολάτα, καθώς αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών.

Αιθέρια έλαια: Το μπάνιο αποτοξίνωσης είναι ένας καταπληκτικός τρόπος αποτοξίνωσης του δέρματος. Τα αιθέρια έλαια στο νερό του μπάνιου διευκολύνουν την επιδερμίδα να αναπνέει και με αυτόν τον τρόπο να αποβάλλει τις τοξίνες. Yoga και διαλογισμός: Για να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αποτοξίνωσης στο σώμα σας είναι απαραίτητο να καθαρίσετε και το πνεύμα σας.

Το περίφημο ρητό«νους υγιής εν σώματι υγιεί» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην αρμονία και υγεία πνεύματος και σώματος.

Μόλις 10 -15 λεπτά την ημέρα ασκήσεων γιόγκα και διαλογισμού μπορούν να σας ωφελήσουν πνευματικά και σωματικά.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να αποβάλλετε την τοξικότητα από το μυαλό σας όπως τις τοξίνες από το σώμα σας.

Συμβουλές για άμεσα αποτελέσματα:

•Μειώστε το αλκοόλ

•Πίνετε πολύ νερό

•Βελτιώστε τον ύπνο σας σε ποιότητα και ποσότητα

•Μειώστε τη ζάχαρη

•Μειώστε το αλάτι

•Τρώτε αρκετές ποσότητες φρέσκων φρούτων

•Μειώστε τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη, γλυκόζη και τα λίπη.

 

Επιμέλεια Κριστίν Κιλικίτα