Τριπλασιάστηκαν τα αλλεργικά ποσοστά σε παγκόσμιο επίπεδο

 

Η άνοιξη είναι η εποχή των αλλεργιών και όπως προκύπτει, τα άσχημα νέα είναι ότι τα αλλεργικά περιστατικά σε παγκόσμιο επίπεδο τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 1990, με την αλλεργική ρινίτιδα και το άσθμα να κρατούν τα σκήπτρα.

Έντονα συμπτώματα σαν και αυτά εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Η ανθοφορία των φυτών και η γύρη σε συνδυασμό με τη σκόνη που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για έξαρση των αλλεργιών. Καταρροή, φτάρνισμα και έντομο μπούκωμα στη μύτη ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους.

Οι αναπνευστικές αλλεργίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ για το διάστημα μετά τη δεκαετία 2000 – 2010 έγινε αναφορά για το δεύτερο επιδημικό κύμα αλλεργίας σε όλα τα νοσήματα, μεταξύ των οποίων και τα αναπνευστικά.

Διαβάστε επίσης:  Παρουσίαση πολιτικών για τον καρκίνο από τον Υπουργό σε φόρουμ υγείας της Κοινοπολιτείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 75% των περιπτώσεων άσθματος είναι αλλεργικής αιτιολογίας. Από αυτούς τους ασθενείς περίπου το 30% με 40% έχουν και αλλεργική ρινίτιδα.

Hot this week

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΩΝ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Ασθενείς σε απόγνωση – Τεράστιες λίστες αναμονής για ενδοκρινολόγους

Σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι ασθενείς που χρειάζονται...

Συναγερμός στην Κύπρο: τα «θαυματουργά» πεπτίδια που μπορεί να κρύβουν σοβαρούς κινδύνους

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για...

Μηνιγγίτιδα : Συμπτώματα, κίνδυνοι και μέτρα προστασίας

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά μηνιγγίτιδας, με τους ειδικούς να...

Related Articles

Popular Categories