Wednesday, June 18, 2025

Το μυστικό για να μένει το σάντουιτς τραγανό για ώρες

Όταν πρόκειται για ένα γρήγορο μεσημεριανό για το γραφείο ή το σχολικό ταπεράκι, τα σάντουιτς είναι σίγουρα μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες επιλογές. Το κακό είναι ότι πολλές φορές όσο καλό συνδυασμό γεύσεων και να έχεις κάνει, όταν ανοίγεις το τάπερ το μεσημέρι, το τοστάκι δεν θυμίζει σε τίποτα το λαχταριστό γεύμα που αντίκριζες όταν το έφτιαχνες το πρωί, καθώς το ψωμί έχει πανιάσει και δείχνει κάπως… «θλιβερό». Ευτυχώς έχουμε όλα τα μυστικά για σάντουιτς που διατηρούνται λαχταριστά όσες ώρες και να περάσουν:

 

1. Μη λυπάσαι τις αλοιφές
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά μια καλή στρώση από την αγαπημένη σου αλοιφή είναι το μυστικό για να μένει το σάντουιτς… στη θέση του! Λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ του ψωμιού και των υπόλοιπων υλικών, κρατώντας την περιττή υγρασία μακριά από το ψωμί. Αγαπημένες μας επιλογές είναι το χούμους, το πέστο και η μουστάρδα. Εάν δεν σού αρέσει κάποιο από τα παραπάνω, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με λίγο βούτυρο.

Διαβάστε επίσης:  Πώς να Αντιμετωπίσετε το Ηλιακό Έγκαυμα

2. DIY
Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να βάλεις τα συστατικά του σάντουιτς ξεχωριστά στο δοχείο φαγητού σου. Όταν λοιπόν σε πιάσει λιγούρα στο γραφείο, μπορείς να το φτιάξεις επί τόπου, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Με την ιδέα αυτή θα ενθουσιαστούν και τα παιδιά, τα οποία θα δουν την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι, κάτι που πιθανόν να τα κάνει να φάνε και όλο τους το φαγητό.

3. Επίλεξε το σωστό ψωμί
Αντί για ψωμί του τοστ, που συνήθως πανιάζει εύκολα, επίλεξε φρατζολάκι, μπαγκέτα, τσιπάτα, αραβική πίτα ή τορτίγια.

 

4. Εάν θέλεις οπωσδήποτε ψωμί του τοστ…
ψήσ’ το! Μπορεί να μην κρατήσει την τραγανότητά του μέχρι το μεσημέρι, αλλά το ψήσιμο θα στεγνώσει το ψωμί και έτσι δεν θα απορροφήσει πολλή υγρασία κατά τη διάρκεια της μέρας.

Διαβάστε επίσης:  Πώς να Αντιμετωπίσετε το Ηλιακό Έγκαυμα

5. Ιδανικά, απόφυγε υλικά με πολλή υγρασία
Η ντομάτα, για παράδειγμα, είναι από εκείνα τα υλικά που με την ώρα θα κάνουν σίγουρα το σάντουιτς να πανιάσει. Εάν σού αρέσει να προσθέτεις μαγειρεμένα συστατικά, όπως ομελέτα ή μπέικον, θα σε συμβουλεύαμε να τα αφήσεις πρώτα να κρυώσουν πριν φτιάξεις το σάντουιτς για να αποφύγεις την περιττή υγρασία.

Hot this week

Υπ.Υγείας: 10 ασθενείς και 13 συνοδοί στο Ισραήλ – Ενδεχόμενη αερομεταφορά σήμερα

Ενδεχομένως να υπάρξει μια αερομεταφορά σήμερα και μία ή...

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να σταματήσουν οι μαζικές εξαγορές νοσηλευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων

Το ΑΚΕΛ πιστεύει ότι το ΓεΣΥ πρέπει να εξελιχθεί,...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΑΣ (1) ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ (13-06-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Πλατινένια διαπίστευση σε Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και Μακάρειο

Σε μία ιστορική στιγμή για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια της...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ (13-06-25)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με...

Topics

Πλατινένια διαπίστευση σε Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και Μακάρειο

Σε μία ιστορική στιγμή για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια της...

Απαγορεύεται η χρέωση ασθενών για ενδονοσοκομειακή φροντίδα

Η χρέωση ασθενών για ενδονοσοκομειακή νοσηλεία από παρόχους του...

Υπ.Υγείας: 10 ασθενείς και 13 συνοδοί στο Ισραήλ – Ενδεχόμενη αερομεταφορά σήμερα

Ενδεχομένως να υπάρξει μια αερομεταφορά σήμερα και μία ή...

Υπουργός Υγείας: Υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΓεΣΥ δεν θα καταρρεύσει

Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στο ΓεΣΥ, περιλαμβανομένων κάποιων καταχρήσεων, τα...

Η ΕΕ μιλά για φροντίδα και παιδεία, αλλά η κυβέρνηση μετρά μόνο φόρους

Η ρητή υπόδειξη της Κομισιόν για ενίσχυση της κοινωνικής...

Έξι χρόνια ΓεΣΥ: Μια κοινωνική κατάκτηση που άντεξε κόντρα στις προβλέψεις

Της Ελένης Κωνσταντίνου Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα...

Related Articles

Popular Categories