Περιποίηση λαιμού: 7 tips

Η περιοχή του λαιμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιπλέον επιτελεί καθημερινά πολλές κινήσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης. Επιπλέον, είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια, η καθιστική ζωή και η πολύωρη ενασχόληση με το κινητό τηλέφωνο συμβάλλουν στη δημιουργία οριζόντιων ή κάθετων λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Για αυτό το λόγο, υπάρχουν πλέον στοχευμένες συμβουλές περιποίησης για την περιοχή του λαιμού, ώστε να διατηρηθεί η νεανική όψη του. Οι ειδικοί προτείνουν πως θα ήταν καλό να σκεφτόμαστε πως ο λαιμός μας είναι μία συνέχεια του προσώπου μας και χρειάζεται εντατική φροντίδα.

1. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα

Είναι σημαντικό να αναζητήσετε εξειδικευμένα προϊόντα για την περιποίηση του λαιμού, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Υπάρχουν διαφορετικές μορφές (με υφή κρέμας ή gel), καθώς και δραστικά συστατικά για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν. Σε κάποιες φόρμουλες προϊόντων για την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ υπάρχουν τα συστατικά υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα γνωστά σε αντιγηραντικά προϊόντα και βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας. Εντάξτε τα προϊόντα περιποίησης του λαιμού στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας, ώστε να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη περιποίηση και νεανική όψη.

Διαβάστε επίσης:  Χειροποίητη κρέμα σώματος – 3 Καλύτερες σπιτικές θεραπείες

2. Φορέστε αντηλιακό

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο το χρόνο και στην περιοχή του λαιμού, η οποία συχνά παραλείπεται. Χρησιμοποιήστε το αντηλιακό του προσώπου σας και στην περιοχή του λαιμού και επιλέξτε υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

3. Μην ξεχνάτε το πίσω μέρος του λαιμού

Συχνά στην περιποίηση της επιδερμίδας του λαιμού, εστιάζουμε μόνο στην περιοχή ακριβώς κάτω από το πρόσωπο. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να δώσετε έμφαση και στο πίσω μέρος του λαιμού, καθώς εμφανίζει τις ίδιες ανάγκες περιποίησης. Αυτό αφορά  τον καθαρισμό της επιδερμίδας, την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία.

4. Αποφύγετε τα απολεπιστικά προϊόντα

Διαβάστε επίσης:  Πώς θα βοηθήσεις το πρόσωπό σου να έχει περισσότερο κολλαγόνο 

Καθώς η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά προϊόντα για να αποφευχθούν οι ερεθισμοί και όχι  προϊόντα με έντονη απολεπιστική δράση.

5. Αποκτήστε σωστή στάση στη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών

Η στάση του σώματός μας αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα, στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού. Είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή στάση τόσο στη χρήση του κινητού τηλεφώνου, όσο και στη χρήση υπολογιστή ή tablet χωρίς να επιβαρύνεται το σώμα με σκύψιμο.

6. Μη χρησιμοποιείτε αρώματα, κατά την έκθεση στον ήλιο

Πολλές κολώνιες και αρώματα περιέχουν στη σύνθεσή τους οινόπνευμα, το οποίο συστήνεται να αποφεύγεται πριν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Το οινόπνευμα μπορεί να συμβάλλει στο σχηματισμό κηλίδων ή πανάδων στην επιδερμίδα, σε συνδυασμό με τον ήλιο, γι’ αυτό θα ήταν καλό τις ηλιόλουστες ημέρες να μην επιλέξετε να φορέσετε το αγαπημένο σας άρωμα.

Διαβάστε επίσης:  Πώς θα βοηθήσεις το πρόσωπό σου να έχει περισσότερο κολλαγόνο 

7. Μην παραλείπετε το ντεμακιγιάζ

Χρησιμοποιήστε προϊόντα καθαρισμού και στο λαιμό σας, σε περίπτωση που βάφεστε για να καλύψετε κάποιες ατέλειες που ενδεχομένως υπάρχουν στην περιοχή αυτή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εφαρμόζετε τη ρουτίνα του ντεμακιγιάζ σας και στο λαιμό, ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα μακιγιάζ.