Saturday, September 13, 2025

Παστελάκι: Η θρεπτική αξία της παραδοσιακής μπάρας δημητριακών

Έρχεται κατευθείαν από την ελληνική παράδοση καταφέρνοντας να επιβιώσει στο χρόνο και διατηρώντας τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Το παστέλι ή sesame bar όπως το αποκαλούν οι ξένοι, είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται στους γάμους σε πολλά ελληνικά νησιά καθώς συμβολίζει τη γονιμότητα.

 

Η διατροφική αξία του παστελιού είναι υψηλή καθιστώντας το ως μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε για ένα γλυκό σνακ.

 

Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο συμβάλλει στη διαμόρφωση και ενίσχυση των οστών.

Παράλληλα περιέχει απαραίτητα λιπαρά για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και βελτίωση της διάθεσης.

Διαβάστε επίσης:  «Ο κύκλος της βίας και η έξοδος από την κακοποιητική σχέση» – Διεπιστημονικό πάνελ στη Λευκωσία

Κάθε μερίδα του καλύπτει το 7,6% της απαραίτητης ημερήσιας ενέργειας με 153 θερμίδες.

Hot this week

Topics

Ο ΟΑΥ από 2 Οκτωβρίου θα διαχειρίζεται αποστολή δικαιούχων στο εξωτερικό

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει τους δικαιούχους του...

ΟΚΥπΥ: Δεν υπήρξε περιστατικό μαθήτριας με θερμική εξάντληση – Διάψευση των πληροφοριών

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που κυκλοφόρησαν από χθες...

Τραυματισμός δύο ανήλικων σε οδική σύγκρουση στην Πάφο

Οδική σύγκρουση που συνέβη λίγο πριν τις 9.00 το...

Έλλειψη νοσηλευτών λόγω ανυπαρξίας σχεδιασμού και εργασιακών κινήτρων

Του Γιάννη Κακαρή Κραυγή αγωνίας απευθύνουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια,...

Related Articles

Popular Categories