Ο προδιαβήτης μπορεί να προληφθεί με αλλαγή στον τρόπο ζωής!

Ο προδιαβήτης αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα αυξάνει τις πιθανότητες για την εμφάνιση διαβήτη. Υπολογίζετα ότι όσοι έχουν προδιαβήτη έχουν έως και 50% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 μέσα σε πέντε έως δέκα χρόνια.

Ωστόσο οι επιστήμονες της cleveland clinic.org τονίζουν κατηγορηματικά ότι ο προδιαβήτης μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών.

Προδιαβήτης: Πώς μπορεί να προληφθεί με φυσικό τρόπο
Χάστε τα περιττά κιλά
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιστρέψετε τη διαδικασία του προδιαβήτη είναι η απώλεια βάρους.

Σχετική μελέτη έδειξε ότι η απώλεια ακόμη και του 5% του σωματικού βάρους μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του σακχάρου στο αίμα .

Διαβάστε επίσης:  Εποχική Γρίπη: Συμπτώματα και Πρόληψη

Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή
Ακολουθείστε τη μεσογειακή διατροφή με χαμηλές θερμίδες. Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως λαχανικά, όσπρια, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, και ξηρούς καρπούς.

 

Περιορίστε τα πρόσθετα σάκχαρα
“Είναι σημαντικό να προσέχετε την πρόσληψη θερμίδων σας, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτείτε την ποιότητα των τροφών που καταναλώνετε”, λέει η δρ. Avadhanula. “Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να καταναλώνετε 1.400 θερμίδες την ημέρα. Εάν καταναλώνετε απλώς 1.400 θερμίδες από γλυκά, αυτό δεν θα είναι καλό για το σάκχαρό σας”.

Ασκηθείτε τακτικά
Η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία συνιστά 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης την εβδομάδα. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 30 λεπτά την ημέρα για πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:  Καρκίνος του προστάτη: Σε μικρότερες ηλικίες εμφανίζεται πλέον η ασθένεια

Κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα συνδέεται στενά με το διαβήτη: Οι άνθρωποι που καπνίζουν έχουν 30% έως 40% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από εκείνους που δεν καπνίζουν. Έτσι, όσο πιο γρήγορα μπορείτε αρχικά να περιορίσετε και εν συνεχεία να κόψετε το κάπνισμα, τόσο καλύτερο θα είναι για εσάς.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.