Νεσεσέρ μακιγιάζ για αρχάριες

Μάθετε όλα τα μυστικά της ομορφιάς και του υγιούς προσώπου. Η Κριστίν Κιλικίτα έχει πολλά ενδιαφέροντα να σας πει.

Ένα μεγάλο δίλημμα για τις νέες κοπέλες που θέλουν να μυηθούν στο χώρο των καλλυντικών και του μακιγιάζ είναι τι ακριβώς πρέπει να αγοράσουν και σε ποια προϊόντα πρέπει να επενδύσουν τα χρήματά τους. Σήμερα έχουν βγει εξειδικευμένα προϊόντα για τα μάτια, τα φρύδια, το πρόσωπο και αλλά πολλά. Ποια όμως από όλα αυτά χρειαζόμαστε; Και ιδιαίτερα ένα κορίτσι που τώρα αρχίζει να μαθαίνει τι ακριβώς χρειάζεται να έχει στο νεσεσέρ της;

Primer: Είναι το προϊόν που μπαίνει πριν το μέικ-απ και μετά την ενυδατική σας για να μπορεί να διαρκεί ώρες χωρίς να αλλοιώνεται.

Μέικ-απ ή αλλιώς foundation: Χρησιμοποιήστε το για να καλύψετε τυχόν ατέλειες στο πρόσωπό σας ή εάν προτιμάτε μια καλύτερη κάλυψη από μια κρέμα με χρώμα. Επιλέξτε το προσεκτικά στο χρώμα του δέρματός σας για να μην έχετε το φαινόμενο της μάσκας (δηλαδή άλλο χρώμα το πρόσωπο και άλλο ο λαιμός).

Διαβάστε επίσης:  Σωστός καθαρισμός προσώπου

Κονσίλερ: Στο κονσίλερ υπάρχουν πολλές διαφωνίες για αν θα πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με το μέικ-απ ή έναν τόνο πιο ανοικτό. Εμείς προτείνουμε να επιλέξετε ένα κονσίλερ στο ίδιο χρώμα με το μέικ-απ για να μπορείτε εύκολα να καλύψετε σπυράκια ή κοκκινίλες. Στην αρχή προτιμήστε υγρό κονσίλερ αντί για το συμπυκνωμένο σε βαζάκι. Είναι πιο εύκολο στην εφαρμογή. Εάν επιλέξετε έναν τόνο πιο ανοικτό, τότε χρησιμοποιήστε το για να φωτιστεί η κάτω περιοχή του ματιού σας και όχι να καλύψετε κοκκινίλες που τυχόν να έχετε.

Πούδρες: Χρησιμοποιήστε πούδρα μόνο αν έχετε λιπαρό δέρμα ή μεικτό, προκειμένου να σταθεροποιήσετε το υγρό foundation. Με αυτόν τον τρόπο το μέικ-απ σας θα κρατήσει περισσότερο. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, αποφύγετέ το καθώς θα τραβήξει την υγρασία στο συγκεκριμένο σημείο και μπορεί να εμφανίσει περισσότερη ξηρότητα. Το αν θα προτιμήσετε την compact (συμπυκνωμένη) ή τη σκόνη, αυτό είναι στη δική σας προτίμηση.

Διαβάστε επίσης:  Τι να κάνεις για τα χείλια που σκάνε λόγω κρύου

Ρουζ: Διαλέξτε ένα ή δύο χρώματα για να μπορείτε να τα συνδυάσετε με το κραγιόν σας.

Primer ματιού: Ένα σχετικά καινούργιο εξειδικευμένο προϊόν, καθώς μπαίνει στο καπάκι του ματιού πριν τη σκιά προκειμένου να την διατηρήσει χωρίς να χάσετε το χρώμα στα μάτια σας.

Σκιές ματιών: Εάν είστε αρχάρια, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να επιλέξετε μια σκιά σε ουδέτερο χρώμα, όπως το κρεμ ή σαμπανιζέ. Ακόμα και αν δεν ξέρετε να βάφεστε, απλώστε τη μόνη της και θα δείτε το πώς μεταμορφώνεται το πρόσωπό σας. Εάν δεν θέλετε να πειραματιστείτε, μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένες σκιές ή δύο μαζί. Εάν θέλετε να πειραματιστείτε με τα χρήματα, επιλέξετε μια παλέτα που έχει τους χρωματισμούς που θέλετε.

Μάσκαρα: Η επιλογή της μάσκαρας είναι προσωπική απόφαση, αφού στην αγορά κυκλοφορούν πολλές μάρκες και είδη, προκειμένου να πετύχετε την εμφάνιση που θέλετε. Το χρώμα εξαρτάται αποκλειστικά από τα γούστα της καθεμίας.

Διαβάστε επίσης:  Τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο ταλαιπωρούν πολλούς

Μολύβια, σκιές και μάσκαρα φρυδιών: Ακόμα ένα εξειδικευμένο προϊόν για να γεμίσετε τα φρύδια σας ή να δώσετε το σχήμα που θέλετε. Εάν ασχολείστε πρώτη φορά με το μακιγιάζ, προτιμήστε τη μάσκαρα καθώς είναι πιο εύκολη στη χρήση χωρίς να φαίνεται ότι τα βάφεστε.

Lip gloss: Χρησιμοποιήστε το πάνω από το κραγιόν για περισσότερη γυαλάδα ή μόνο του για πιο ανάλαφρη και δροσερή εμφάνιση. Υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις που δεν θα ξέρετε ποια να διαλέξετε.

Κραγιόν: Επιλέξτε το χρώμα που ταιριάζει στο δέρμα σας. Να θυμάστε ότι μία ουδέτερη απόχρωση είναι κατάλληλη για όλες τις ώρες.

Συμβουλή:

Να ξέρετε ότι όσο πειραματίζεστε με το μέικ-απ, τόσο περισσότερο θα μαθαίνετε το πρόσωπό σας, καθώς και τι είναι αυτό που σας ταιριάζει.