Κορωνοϊός: Πόσους μήνες μετά τη νόσηση ανιχνεύονται τα αντισώματα

Νέα έρευνα του CDC στις ΗΠΑ,δείχνει πόσους μήνες μετά τη νόσηση ανιχνεύονται τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού

Η ίδια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πώς πάνω από το 57% των Αμερικανών είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού τον Φεβρουάριο 2022 σε σύγκριση με 33% τον Δεκέμβριο του 2021.

Το 57% έχει αντισώματα

Στη μελέτη αυτή αναλύθηκαν αντιπροσωπευτικά δείγματα αίματος από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να προκύψει μια εκτίμηση για το πόσα άτομα στις ΗΠΑ έχουν ανιχνεύσιμα αντισώματα έναντι COVID-19 από προηγούμενη μόλυνση. Δεν συμπεριλήφθηκε η ανοσολογική απόκριση και προστασία που παρέχεται από τον εμβολιασμό. Περίπου 3 στους 5 Αμερικανούς βρέθηκαν με ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων έναντι COVID-19 από προηγούμενη μόλυνση, συγκεκριμένα 57%. Το ποσοστό ήταν αυξημένο σε σύγκριση με 33% τον Δεκέμβριο του 2021. Ενώ ήταν γνωστό ότι με το κύμα όμικρον μολύνθηκαν εκατομμύρια Αμερικανοί, δεν ήταν σαφές το ακριβές ύψος της μόλυνσης.

Διαβάστε επίσης:  Ο προδιαβήτης μπορεί να προληφθεί με αλλαγή στον τρόπο ζωής!

Η μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι τα παιδιά ηλικίας 11 ετών και κάτω παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, από 44% με μετρήσιμα αντισώματα τον Δεκέμβριο 2021 σε 75% τον Φεβρουάριο 2022. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της έκρηξης της παραλλαγής όμικρον, αριθμός ρεκόρ παιδιών βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και χρειάστηκαν νοσηλεία. Μάλιστα, τα παιδιά κάτω των 5 ετών εξακολουθούν να μην πληρούν τα κριτήρια εμβολιασμού έναντι COVID-19, ενώ τα παιδιά 5 ως 11 ετών έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη από οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, καθώς 28% είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Η εκτίμηση του 57% ανέρχεται σε περίπου 188 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν μολυνθεί από COVID-19, αριθμός πολύ υψηλότερος από τον επίσημο απολογισμό των 80 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού. Τα αντισώματα που μετρήθηκαν θα μπορούσαν να ανιχνευθούν για τουλάχιστον 2 έτη μετά τη μόλυνση, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επομένως, η έρευνα αυτή δίδει μια αρκετά ακριβή εικόνα της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:  Κούραση στα Μάτια – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Τονίζεται ότι ο εμβολιασμός παραμένει η ασφαλέστερη στρατηγική για την πρόληψη επιπλοκών από τη λοίμωξη SARS-CoV-2. Επίσης, και ο εμβολιασμός μετά από μόλυνση παρέχει πρόσθετη προστασία. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν όσους έχουν ανιχνεύσιμα αντισώματα από προηγούμενη μόλυνση. Δεν ξέρουμε πάντα πότε έγινε η μόλυνση αυτή και δεν γνωρίζουμε αν η προστασία έχει εξασθενίσει.