Ιώσεις: Μυστικά διατροφής για να μειώσετε τα συμπτώματα

Διατροφή για να νικήσουμε τις ιώσεις

Αποφύγετε τη ζάχαρη για να αποφύγετε και τις ιώσεις
Τα σάκχαρα, τα δημητριακά και άλλα αμυλούχα τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό, το οποίο καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση τους. Η παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων στην περίπτωση αυτή μπορεί να μειωθεί ακόμα και 50%.

Αυξήστε την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών
H βιταμίνη D υποστηρίζει την αντιμικροβιακή διαδικασία στο σώμα. Ρυθμίζοντας έτσι την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Γι’ αυτό είναι πολύ πιο σημαντική από τη βιταμίνη C. Συστήνεται να λαμβάνετε από 2.000 έως 5.000 IU κάθε μέρα για να τα αυξήσετε αν είναι χαμηλά ή να τα διατηρήσετε σταθερά. Είναι επίσης σημαντικό να παίρνετε ψευδάργυρο, ο οποίος βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα στρείδια, το σκούρο κρέας κοτόπουλου, το μοσχαρίσιο κρέας, τα αμύγδαλα και οι κολοκυθόσποροι.

Διαβάστε επίσης:  Άρχισε η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των κλινικών εργαστηρίων στον ΟΚΥΠΥ

Αντιμικροβιακά τρόφιμα
To σκόρδο όχι μόνο καταπολεμά τα βακτήρια, αλλά σκοτώνει επίσης τους μύκητες και τους ιούς. Οι φρέσκες σκελίδες σκόρδου έχουν το πιο ισχυρό αντιμικροβιακό αποτέλεσμα. Το τζίντζερ περιέχει χημικές ουσίες που στοχεύουν συγκεκριμένα σε ιούς που επηρεάζουν το κεφάλι και τον λαιμό. Τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το μέσα λίγο πριν το πιείτε.

Ζεστά αφεψήματα νικούν τις ιώσεις
Ο σπιτικός ζωμός με κόκαλα είναι εξαιρετικά ευεργετικός για το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθώς η ζελατίνη και το κολλαγόνο που περιέχει, είναι απαραίτητα για ένα υγιές έντερο, το οποίο οδηγεί σε ένα υγιές ανοσοποιητικό. Τα αφεψήματα βοτάνων με λεμόνι επίσης καταπραΰνουν τον πονόλαιμο και ενυδατώνουν.

Διαβάστε επίσης:  Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Υγείας

Προβιοτικά
Ένα υγιές έντερο είναι απαραίτητο για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό έτοιμο να πολεμήσει όταν έρχεται μια μόλυνση. Κρατήστε το έντερό σας γεμάτο με καλά βακτήρια, έτσι ώστε να μπορεί να νικήσει τα κακά βακτηρίδια όταν μπαίνουν στον γαστρεντερικό σωλήνα.