Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός προσώπου πρωί και βράδυ

Ο καθαρισμός προσώπου συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες περιποιήσεις που μπορεί να προσφέρει κανείς στο δέρμα του. Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπου δέρματος και δεν πρέπει να παραλείπεται σε καμία περίπτωση από την καθημερινή ρουτίνα. Κάθε επιδερμίδα, λοιπόν, χρειάζεται το δικό της εξατομικευμένο είδος καθαρισμού και μάλιστα 2 φορές ημερησίως -πρωί και βράδυ!

Υπάρχουν ιδιαιτέρως σημαντικοί λόγοι για τους οποίους ο καθαρισμός προσώπου θα πρέπει να τελείται κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Πολλές φορές παραλείπουμε να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, γεγονός καταστροφικό για την υγεία του. Είναι ζωτικής σημασίας να απομακρύνονται νεκρά κύτταρα, μακιγιάζ, σμήγμα, ρύποι, σκόνη και άλλες ουσίες από το δέρμα, καθώς παραμένοντας πάνω του δημιουργούν προβλήματα, όπως είναι η ακμή, οι δερματίτιδες κ.α. Εκτός από τα δερματικά προβλήματα, τέτοιες ουσίες που είναι διάχυτες στην ατμόσφαιρα φράσουν τους πόρους και εμποδίζουν την διείσδυση των συστατικών των δερμοκαλλυντικών προϊόντων, προκειμένου αυτά να δράσουν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας και να τη θρέψουν σε βάθος.

Πρωινός καθαρισμός
Το πρωί ο καθαρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου το δέρμα «δουλεύει» για να ανανεώσει τα κύτταρά του και αναπλάθεται. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος με την παράλληλη δράση των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Η παραπάνω διαδικασία παράγει απεκκρίματα, τα οποία σε συνδυασμό με την έκκριση ιδρώτα και σμήγματος, καθιστούν το δέρμα ιδιαίτερα «φορτωμένο» κατά το πρωινό ξύπνημα. Παρόλο που όλα αυτά τα «προϊόντα» είναι αόρατα δεν παύουν να υπάρχουν και να δημιουργούν προβλήματα στην επιδερμίδα. Συγκεκριμένα, οι πόροι φράσουν και δυσχεραίνουν την ικανότητα της επιδερμίδας μας να αναπνέει αλλά και να απορροφήσει τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης.

Διαβάστε επίσης:  Πώς θα βοηθήσεις το πρόσωπό σου να έχει περισσότερο κολλαγόνο 

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρμα «παλεύει» να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς το δέρμα έρχεται σε επαφή με οξειδωτικούς παράγοντες (πχ ηλιακή ακτινοβολία). Ταυτόχρονα, κατά το νυκτερινό ύπνο παράγεται η ισταμίνη -το μόριο της ερυθρότητας και του κνησμού, γεγονός που καθιστά τον πρωινό καθαρισμό ζωτικής σημασίας.

Συνολικά κατά τον πρωινό καθαρισμό προσώπου, απαλλάσσουμε το δέρμα μας από τον ιδρώτα, το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα των προϊόντων που χρησιμοποιήσαμε το βράδυ και το αφήνουμε καθαρό, έτοιμο να δεχτεί την περιποίηση που θα του προσφέρουμε και προστατευμένο από τις επιθέσεις που θα δεχτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:  Έρευνα: Η καλύτερη ώρα να γυμνάζεσαι για την υγεία της καρδιάς είναι αυτή

Σημειώνουμε πως δεν αρκεί το νερό από μόνο του, αλλά είναι απαραίτητο ένα καθαριστικό που να ταιριάζει στις ανάγκες τις επιδερμίδας σας. Ολοκληρώστε τον καθαρισμό σας με ένα νερό καθαρισμού Micellaire, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας.
Βραδινός Καθαρισμός
Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός, πως η ατμόσφαιρα κυρίως στις μεγάλες πόλεις είναι ιδιαιτέρως μολυσμένη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το δέρμα μας εκτίθεται σε διάφορους επιβλαβής παράγοντες όπως είναι η σκόνη, τα μικρόβια, οι διάφορων τύπων ρύποι, το καυσαέριο. Επιπλέον επιβαρύνεται από προϊόντα που χρησιμοποιύμε για την περιποίησή του όπως οι κρέμες, οι μάσκες, το μακιγιάζ. Αυτό το «μείγμα» επικάθεται στην επιδερμίδα μας και την επιβαρύνει. Ακόμη και το δωμάτιό μας δεν είναι απαλλαγμένο από τα επιβλαβή σωματίδια της ατμόσφαιρας. Για παράδειγμα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος υπάρχουν στο μαξιλάρι μας, γεγονός που επίσης επιβαρύνει το δέρμα μας.

Διαβάστε επίσης:  Χειροποίητη κρέμα σώματος – 3 Καλύτερες σπιτικές θεραπείες

Όπως γίνεται εμφανές, όλες αυτές οι ουσίες και οι μικροοργανισμοί πρέπει να απομακρυνθούν από το δέρμα μας πριν τον ύπνο πάση θυσία. Η επιλογή να κοιμόμαστε χωρίς να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας είναι ιδιαιτέρως τοξική και καθόλου αθώα. Τα «σημάδια» που θα αφήσει αυτή η τακτικά εκτείνονται από δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή μέχρι την πρόωρη γήρανση.

Ο πρωινός και βραδινός καθαρισμός είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη συνολική υγεία του. Ανάμεσα στα οφέλη του συγκαταλέγονται η πρόληψη της ακμής, η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και η ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος. Ταυτόχρονα προάγει την ομοιόμορφη εφαρμογή των καλλυντικών και την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών τους. Το αποτέλεσμα μιας σταθερής, επιμελούς ρουτίνας καθαρισμού του προσώπου δύο φορές τη μέρα είναι η καθαρή, λεία, λαμπερή και υγιής επιδερμίδα και η διατήρηση της νεανικής όψης. Σημαντικό είναι το πρόσωπο να καθαρίζεται συνολικά και σε κάθε σημείο του. Υπάρχουν σημεία που συχνά παραμελούνται και αυτά είναι οι άκρες του προσώπου προς τα μαλλιά και οι γωνίες κοντά στην μύτη και στα χείλη μας.