Έξι κινήσεις για ασκήσεις ενδυνάμωσης

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τις αθλητικές σας ικανότητες, η προπόνηση δύναμης είναι το κλειδί για την ευεξία σας, την κινητικότητα, την βελτίωση της απόδοσης και της φυσικής σας κατάστασης. Οποιοδήποτε και να είναι το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, μπορείτε και πρέπει να κάνετε προπονήσεις ενδυνάμωσης.

Δε χρειάζεται να σπαταλήσετε άπειρες ώρες στο γυμναστήριο για να δείτε αποτελέσματα. Θα σας δείξω μια βασική προπόνηση δύναμης που μπορείτε να την κάνετε οπουδήποτε. Θα χρειαστούν μόνο εννέα λεπτά άσκησης για να ολοκληρώσετε μια προπόνηση ενδυνάμωσης για ολόκληρο το σώμα. Βάλτε αθλητικά και πάμε.

Οι παρακάτω έξι κινήσεις είναι ασκήσεις ενδυνάμωσης που μπορεί να έχετε ξαναδεί. Από μόνες τους, δουλεύουν μια μυϊκή ομάδα, αλλά όλες μαζί ένα λεπτό η καθεμία, γίνονται μια πλήρης προπόνηση για ολόκληρο το σώμα.

Μια ολοκληρωμένη προπόνηση 9 λεπτών είναι αρκετή. Κάντε αυτή την προπόνηση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για μέγιστα αποτελέσματα.

1. Squat (1′)

 

2. Από σταθερή προβολή ανοίγω και κλείνω χέρια. Ένα λεπτό σε κάθε πόδι. (2′)

 

3. Από στήριξη ανάποδη στις παλάμες κάνω εναλλαξ άρσεις των ποδιών ένα λεπτό και κρατάω ένα ένα πόδι σταθερό ενα λεπτό το κάθε πόδι (3′ συνολικά)

 

4. Push ups (1′)

 

5. Εναλλάξ άρσεις των ποδιών απο στήριξη στις παλάμες (1′)

 

6. Προβολές με περπάτημα (1′)

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το πρόγραμμα γυμναστικής: