Ενισχύεται η συνεργασία ΟΚΥπΥ με Νοσοκομεία Shriners


Την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners ανακοίνωσε χθες ο ΟΚΥπΥ, κάτι το οποίο αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα για την αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα στην Κύπρο. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παρουσία της Διοικητικής και Ιατρικής Ομάδας των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners και του ΟΚΥπΥ, του εκπροσώπου του Υπ. Υγείας και μελών του προσωπικού του Μακάρειου, ανακοινώθηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, η οποία υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2023.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη των χειρουργικών επεμβάσεων εντός Κύπρου.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, με την οποία η Κύπρος καθιερώνεται ως περιφερειακό εξεταστικό κέντρο για τα Νοσοκομεία Shriners, επιτρέπει σε παιδιά με σοβαρές ορθοπεδικές παθήσεις να χειρουργούνται στη χώρα τους, αποφεύγοντας τη μετακίνηση στο εξωτερικό, κάτι που προσφέρει ουσιαστικά οφέλη τόσο στους μικρούς ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 15 χειρουργικές επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, που περιλάμβαναν νευροχειρουργική και παιδιατρική ορθοπεδική κάτω άκρων.

Διαβάστε επίσης:  Στο επίκεντρο το ΤΑΕΠ Παίδων: Τι λέει ο ΟΚΥπΥ για την υπόθεση με παιδί με αυτισμό

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ, Μαρίνος Καλλής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στο Υπ. Υγείας, καθώς και στο ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων Shriners για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη βοήθεια. Όπως ανέφερε, «η συνεργασία μάς τιμά ιδιαίτερα ως Οργανισμό, καθώς αντανακλά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, Leslie D. Stewart, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ΟΚΥπΥ για την άψογη συνεργασία στην παροχή παιδιατρικής ορθοπεδικής φροντίδας εντός του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Hot this week

«Κάτι συνέβη στο θάλαμο»: Έρευνα για συμπεριφορά νοσηλευτή σε ηλικιωμένη

Απομακρύνθηκε νοσηλευτικός λειτουργός μετά από καταγγελία οικογένειας Άμεσα μέτρα...

Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον χανταϊό στην Κύπρο

Στην Κύπρο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από πιθανό κρούσμα...

Στο όριο του το νοσοκομείο Αθαλάσσας – “Δεν χωράνε άλλοι ασθενείς”, λένε οι νοσηλευτές

Την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης νέου χώρου φιλοξενίας για ασθενείς...

«Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» λέει ο ΟΚΥπΥ – Τι συνέβη τελικά με το παιδί με αυτισμό

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Μακάρειο Νοσοκομείο είναι διαπιστευμένα...

Related Articles

Popular Categories