Εάν υποφέρετε από αϋπνίες; Μια νέα μέθοδος υπόσχεται ότι θα σταματήσετε να μετράτε προβατάκια μέχρι να σας πάρει ο ύπνος

Εάν υποφέρετε από αϋπνίες μια νέα μέθοδος υπόσχεται πώς αν την υιοθετήσετε θα σταματήσετε να μετράτε προβατάκια μέχρι να σας πάρει ο ύπνος

Πρόκειται για την τεχνική 4-7-8, η οποία είναι μια άσκηση χαλάρωσης που περιλαμβάνει την εισπνοή για τέσσερις μετρήσεις, το κράτημα αυτής της αναπνοής για επτά μετρήσεις και την εκπνοή για οκτώ μετρήσεις, δήλωσε ο Δρ Raj Dasgupta, κλινικός αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος 4-7-8
Η μέθοδος 4-7-8 δεν απαιτεί εξοπλισμό ή συγκεκριμένη ρύθμιση, αλλά όταν αρχικά μαθαίνετε την άσκηση, θα πρέπει να κάθεστε με την πλάτη σας ίσια, σύμφωνα με τον Weil. Η εξάσκηση σε ένα ήρεμο, ήσυχο μέρος θα μπορούσε να βοηθήσει. Μόλις εξασκηθείτε αρκετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική ενώ είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι.

Διαβάστε επίσης:  ΠΟΥ: Στοιχεία για αυξημένους κινδύνους για την υγεία των παιδιών μετά τον COVID

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Εκπνεύστε εντελώς μέσα από το στόμα σας, κάνοντας έναν ήχο φυσήματος.

Κλείστε το στόμα σας και εισπνεύστε ήσυχα από τη μύτη σας με νοερό μέτρημα ως το τέσσερα.

Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το επτά.

Εκπνεύστε μέσα από το στόμα σας, κάνοντας μετρώντας μέχρι το οκτώ.

Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές για συνολικά τέσσερις κύκλους αναπνοής.

Η τήρηση της αναλογίας των τεσσάρων, στη συνέχεια επτά και στη συνέχεια οκτώ μετρήσεων είναι πιο σημαντική από τον χρόνο που αφιερώνετε σε κάθε φάση, σύμφωνα με τον Weil.

«Αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε την αναπνοή σας, επιταχύνετε την άσκηση, αλλά διατηρήστε την αναλογία (σταθερή) για τις τρεις φάσεις. Με την εξάσκηση μπορείτε να τα επιβραδύνετε όλα και να συνηθίσετε να εισπνέετε και να εκπνέετε όλο και πιο βαθιά», συμβουλεύει η ιστοσελίδα του.

Διαβάστε επίσης:  Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τη δημόσια υγεία

Όταν είστε στρεσαρισμένοι, το νευρικό σύστημα είναι υπερβολικά ενεργό, γεγονός που σας κάνει να αισθάνεστε υπερδιέγερση και να μην είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε και να μεταβείτε στον ύπνο, δήλωσε ο Dasgupta. «Ένα ενεργό συμπαθητικό νευρικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει γρήγορο καρδιακό ρυθμό καθώς και γρήγορη και ρηχή αναπνοή».Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.