Διάβασε τον πλήρη οδηγό Πρωτεΐνης!
Η πρωτεΐνη είναι βασικό συστατικό για τη ρύθμιση του ανθρώπινου μεταβολισμού. Έκτος από δομικό συστατικό των μυών, εμπλέκεται σε όλες τις σωματικές διεργασίες. Χρησιμοποιείται...
Μεσογειακή δίαιτα και covid19
Μια πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου της Navarra της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Department of Nutrition του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο...
Κεράσια – Το φρούτο του καλοκαιριού – Ποιες οι θρεπτικές του αξίες
Τα κεράσια είναι από τα πιο λαχταριστά φρούτα του καλοκαιριού και τα βρίσκουμε στην αγορά από τον Μάιο ως περίπου τα τέλη Ιουλίου, ίσως...
H διατροφή μπορεί να παίζει σημαντικό για τον Κορωνοϊό
Πολλές επιστημονικές μελέτες ανακάλυψαν ότι η διατροφή μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη σοβαρότητα και στη διάρκεια των συμπτωμάτων της νόσου Covid-19.
Νέα μελέτη που...
Τα πασίγνωστα τρόφιμα που μας παχαίνουν
Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), όπως το ψωμί, οι πατάτες και το ρύζι, είναι πιθανό να αυξήσουν σημαντικά την ανάκτηση του βάρους...
Οι τροφές που νικούν το στρες
Τις αγχολυτικές ιδιότητες μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά υπογραμμίζει νέα συγχρονική έρευνα που δημοσιεύεται στο Clinical Nutrition.
Αν και παλαιότερες μελέτες είχαν επικεντρωθεί...
Β-γλυκάνη – Τι ειναι που χρησιμεύει
Τα οφέλη από την κατανάλωση φυτικών ινών στον οργανισμό είναι τεράστια.
Μια από τις πιο σημαντικές από αυτές για την υγεία, για την οποία γίνεται...
Έναν μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν όσοι παραδίδονται στο πάθος τους για γλυκά
Έναν μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν όσοι παραδίδονται στο πάθος τους για γλυκά και, όχι, δεν πρόκειται για το αυξημένο σάκχαρο. Διαβάστε τι έδειξε η αποκαλυπτική...
Κόκκινο κρέας: Ο έξυπνος τρόπος να το τρώμε χωρίς να βλάπτει την καρδιά
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να έχει κακή φήμη ως επικίνδυνη για την υγεία της καρδιάς, όμως νέα έρευνα δείχνει ότι το άπαχο μοσχαρίσιο...
Τριγλυκερίδια: Τι να τρώτε & τι να αποφεύγετε
Σύμφωνα με ειδικούς από την Κλινική Μάγιο, τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ταξινομούνται ως εξής:
Φυσιολογικά – κάτω από 150 mg/dl
Οριακά υψηλά – από 150 έως...