Νέες οδηγίες ΠΟΥ για όλους τους θετικούς στο νέο κορωνοϊό- Να μετράτε το οξυγόνο σας και στο σπίτι

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε νέες επίσημες οδηγίες χθες για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμφανίζουν επίμονα συμπτώματα μετά την ανάρρωση, ενώ συνέστησε τη χρήση αντιπηκτικών σε χαμηλές δοσολογίες για την πρόληψη θρόμβων.

«Τα νέα πράγματα που μπορούμε να πούμε, είναι ότι οι ασθενείς με COVID-19 στο σπίτι θα πρέπει να χρησιμοποιούν παλμικό οξύμετρο, που μετρά τα επίπεδα οξυγόνου, ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν εάν υπάρχει κάποια επιδείνωση και θα ήταν καλύτερα να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Μαργαρίτα Χάρις, σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ συμβούλεψε τους κλινικούς ιατρούς να τοποθετούν τους ασθενείς μπρούμυτα, για να βελτιώνουν τη ροή οξυγόνου. «Επίσης, προτείνουμε τη χρήση αντιπηκτικών χαμηλών δόσεων για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία. Προτείνουμε τη χρήση χαμηλότερων δόσεων, επειδή οι υψηλότερες δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα», δήλωσε η Χάρις.

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλη έξαρση γρίπης Α, κυκλοφορούν RSV-αδενοϊός

Επίσης ενημέρωσε ότι μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον ΠΟΥ, που βρίσκεται στην πόλη Γιουχάν της Κίνας, αναμένεται να βγει από την καραντίνα τις επόμενες δύο ημέρες για να συνεχίσει το έργο της, μαζί με Κινέζους ερευνητές, ώστε να ερευνήσουν την προέλευση του θανατηφόρου ιού.

Και αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για καθυστερήσεις στη διάθεση εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι δεν είχε συγκεκριμένα δεδομένα και προτεραιότητα του ΠΟΥ ήταν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι υγείας σε όλες τις χώρες τις πρώτες 100 ημέρες του έτους.

 

Hot this week

Αστυνομία και ΟΚΥΠΥ διερευνούν το θάνατο της 42χρονης που απεβίωσε μετά από επέμβαση

Τις συνθήκες θανάτου της 42χρονης Γεωργίας Χριστοφή στο νοσοκομείο...

Προκήρυξη τριών κενών θέσεων Λειτουργού Α’ Επιχειρησιακής Διεύθυνσης (06-02-2026)

Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για τρεις (3) κενές...

Μια Καθημερινότητα Χωρίς Απρόοπτα

Η αίσθηση ηρεμίας στην καθημερινότητα δεν προκύπτει τυχαία. Είναι...

Δρ. Καραγιάννης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο 2ου κύματος γρίπης στην Κύπρο»

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος γρίπης στην...

Related Articles

Popular Categories