Τα μανταρίνια προστατεύουν από λοιμώξεις και θωρακίζουν την καρδιά

Με λιγότερες από 40 θερμίδες αυτό το μικρό φρούτο κάνει πραγματικά θαύματα στην υγεία

 

Τα μανταρίνια περιέχουν περίπου 1,5 γραμμάρια φυτικών ινών, δραστικά φλαβονοειδή, τριπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α από τα πορτοκάλια και σχεδόν ίδια βιταμίνη C, χάρη στην οποία συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Με λιγότερες από 40 θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, αυτό το μικρό χειμωνιάτικο φρούτο κάνει πραγματικά θαύματα στην υγεία μας.

Καταρχάς, βελτιώνουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C συμβάλλει στην παραγωγή και ενίσχυση του κολλαγόνου, μιας σημαντικής πρωτεΐνης που βρίσκεται κυρίως στο δέρμα και στα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης:  Αυτονόμηση των φαρμακείων ζητούν οι οργανωμένοι ασθενείς

Ενισχύουν παράλληλα τη γνωστική λειτουργία, καθώς ορισμένα συστατικά τους, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο και διάφορα αντιοξειδωτικά είναι υπεύθυνα για τα νευρολογικά οφέλη που αποδίδονται στο φρούτο.

Επιπλέον, τα μανταρίνια είναι γεμάτα βιταμίνη Β6, η οποία σχετίζεται με την αποφυγή της ναυτίας και τη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης.

Βοηθούν επίσης τις έγκυες και τα μωρά, λόγω του υψηλού περιεχομένου τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ που θεωρούνται επωφελή για την ομαλή νευρογένεση και ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου.

Οι βιταμίνες Β6 και C, το κάλιο και οι φυτικές ίνες είναι ακόμα γνωστό πως βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς.

Τα μανταρίνια αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν ή να διευκολύνουν τη διαχείριση της δυσκοιλιότητας.

Διαβάστε επίσης:  Μπροστά σε έλλειψη φαρμάκων οι διαβητικοί διότι αγοράζονται για… να χαθούν κιλά

Το φρούτο αυτό περιέχει και κάλιο, που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση.
Τα μανταρίνια ωφελούν, τέλος, το ανοσοποιητικό σύστημα παρέχοντας το 53% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα να αναπτύξει αντίσταση κατά μολυσματικών παραγόντων.

Πηγή: ygeiamou.gr