Thursday, October 24, 2024

Ενισχύεται η συνεργασία ΟΚΥπΥ με Νοσοκομεία Shriners


Την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners ανακοίνωσε χθες ο ΟΚΥπΥ, κάτι το οποίο αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα για την αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα στην Κύπρο. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παρουσία της Διοικητικής και Ιατρικής Ομάδας των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners και του ΟΚΥπΥ, του εκπροσώπου του Υπ. Υγείας και μελών του προσωπικού του Μακάρειου, ανακοινώθηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, η οποία υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2023.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη των χειρουργικών επεμβάσεων εντός Κύπρου.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, με την οποία η Κύπρος καθιερώνεται ως περιφερειακό εξεταστικό κέντρο για τα Νοσοκομεία Shriners, επιτρέπει σε παιδιά με σοβαρές ορθοπεδικές παθήσεις να χειρουργούνται στη χώρα τους, αποφεύγοντας τη μετακίνηση στο εξωτερικό, κάτι που προσφέρει ουσιαστικά οφέλη τόσο στους μικρούς ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 15 χειρουργικές επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, που περιλάμβαναν νευροχειρουργική και παιδιατρική ορθοπεδική κάτω άκρων.

Διαβάστε επίσης:  Δεν υπάρχει υπεύθυνος φαρμακοποιός στο ΓΝ Λεμεσού – Προσπάθεια των απεργών είναι να δοθούν θέσεις προαγωγής λέει ο ΟΚΥπΥ

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ, Μαρίνος Καλλής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στο Υπ. Υγείας, καθώς και στο ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων Shriners για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη βοήθεια. Όπως ανέφερε, «η συνεργασία μάς τιμά ιδιαίτερα ως Οργανισμό, καθώς αντανακλά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, Leslie D. Stewart, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ΟΚΥπΥ για την άψογη συνεργασία στην παροχή παιδιατρικής ορθοπεδικής φροντίδας εντός του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Hot this week

Θεραπεία χρόνιων ασθενειών με τη χρήση microRNAs

Στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) υπάρχουν αρκετά...

Άγχος: Αιτίες, συμπτώματα και πιθανά συμπληρώματα για ανακούφιση

Το άγχος αποτελεί ένα από τα πιο κοινά ψυχολογικά...

Βερβερίνη: Ιδιότητες, οφέλη και πιθανές παρενέργειες

Η βερβερίνη είναι ένα φυσικό αλκαλοειδές που έχει...

Related Articles

Popular Categories