Friday, May 9, 2025

Στην Κύπρο ξανά ορθοπεδικοί ιατροί από αμερικανικά νοσοκομεία

Ο διευθυντής του τμήματος Προσθετικής και Ορθωτικής Αποκατάστασης των φημισμένων Shriners Hospitals Mathew Brock McConkey ταξίδεψε εντός των τελευταίων 4 μηνών για δεύτερη φορά στην Κύπρο, για να προσφέρει υψηλού επιπέδου φροντίδα σε παιδιά στα οποία κρίθηκε η ανάγκη να εφαρμοστούν προσθετικά μέλη, νάρθηκες και άλλα βοηθήματα ορθοπεδικής αποκατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη με τα Νοσοκομεία Shriners των ΗΠΑ από τη Δευτέρα 24/4/23 μέχρι και την Πέμπτη 27/4/2023, για να εφαρμοστούν τα αναγκαία βοηθήματα σε 33 παιδιά από Κύπρο, Λίβανο και Συρία. Η εφαρμογή έγινε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος Παρασκευαΐδη με τη βοήθεια Κύπριου ειδικού.

Διαβάστε επίσης:  Πάφος: Εναλλακτικό ΤΑΕΠ για πιο ήπια περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ίδρυμα Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη, «οι ορθοπεδικοί γιατροί των Νοσοκομείου Shriners, χάρη στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στα 40 χρόνια αυτής της συνεργασίας τους έχουν εξετάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 16.000 παιδιά, ενώ έχουν αποσταλεί στην Αμερική περισσότερα από 4.000 παιδιά για περαιτέρω εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία».

Hot this week

Topics

Σοβαρές καθυστερήσεις, αλλά και απόρριψη αιτημάτων ογκολόγων για φάρμακα ασθενών

Στην εγγραφή θέματος για τα κωλύματα στη διαδικασία εγκρίσεων...

Κόλλησε στις εξαγγελίες και η επέκταση της Εντατικής Νεογνών στο Μακάρειο

Στις εξαγγελίες κόλλησε και η επέκταση της Μονάδας Εντατικής...

Ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας ζητά η ΔΟΘ

Η Κύπρος αριθμεί σήμερα περίπου 1.400 άτομα που ζουν...

Το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Άτομα που λαμβάνουν εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα έχουν...

Related Articles

Popular Categories