Δες πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις τα τσιμπίματα των κουνουπιών

Το μόνο χειρότερο από το νυχτερινό βουητό ενός κουνουπιού που σε κρατά ξύπνια τα βράδια, είναι η φαγούρα από τα τσιμπήματά του την επόμενη μέρα. Δες πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις ακολουθώντας τις πιο κάτω φυσικές λύσεις.

 

Λύσεις για να αντιμετωπίσεις την φαγούρα
Ρίξε πάγο
Τι σχέση έχουν τα τσιμπήματα από τα κουνούπια με τον ενοχλητικό πρώην; Και στους δύο ρίχνουμε πάγο, μόνο που στην περίπτωση των κουνουπιών κυριολεκτικά. Το κρύο καταπραΰνει την φλεγμονή ενώ ο πάγος μουδιάζει το συγκεκριμένο σημείο ώστε να είναι λιγότερο ενοχλητική. Επειδή όμως δεν συνίσταται από τους ειδικούς η απευθείας επαφή του πάγου πάνω στο δέρμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι καλύτερο να τον εφαρμόζουμε χρησιμοποιώντας μια πετσέτα. Κάνουμε μια κομπρέσα με πάγο για 10 λεπτά, σταματάμε για 10 λεπτά και εφαρμόζουμε ξανά εάν υπάρχει ανάγκη.

Διαβάστε επίσης:  Αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα – Συστάσεις Υπ. Υγείας

Το τσάι αρκεί να είναι πολύ… cool μη σου πω cold
Ένα φακελάκι του τσαγιού (ή και σκέτο τσάι) μουσκεμένο σε κρύο νερό παρέχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του πάγου, συν μερικές ακόμα. Γιατί το τσάι περιέχει τανίνες, ουσίες που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μάλιστα το μαύρο τσάι έχει μεγαλύτερη περιέκτικότητα σε τανίνες από τα άλλα είδη.

Μαγειρική σόδα
Το μαγικό υλικό που υπάρχει σε όλες τις κουζίνες και έχει ευρεία εφαρμογή σχεδόν στα πάντα είναι η μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας σόδα με ελάχιστο νερό ώστε να δημιουργήσουμε μια πάστα. Την απλώνουμε πάνω στα τσιμπήματα, την αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά, και ξεπλένουμε.

Διαβάστε επίσης:  Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία λόγω σκόνης

Νιφάδες βρώμης
Οι νιφάδες βρώμης προσφέρουν ανακούφιση στα δερματικά προβλήματα. Ρίξε 3-4 κουταλιές νιφάδες βρώμης σε χλιαρό νερό στη μπανιέρα σου και χαλάρωσε για 10-15 λεπτά.

Τζελ αλόης βέρα
Δεν είναι καλή μόνο για τα εγκαύματα. Η αλόη βέρα κάνει εξαιρετική δουλειά και στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, της κοκκινίλας, της φαγούρας και επίσης καταπραΰνει το δέρμα. Για καλύτερα αποτελέσματα κράτησέ την φυλαγμένη στο ψυγείο.

Μέλι
Ίσως δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο οι προηγούμενες μέθοδοι, ωστόσο δεν μπορώ να μην το αναφέρω. Το μέλι χάρη στις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες καταπραΰνει αρκετά από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Άπλωσε λίγο πάνω στην πονεμένη περιοχή και άφησέ το. Ξεπλένεις με νερό.
Δες εδώ πώς αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μέλι για την περιποίηση του δέρματός σου και εδώ των μαλλιών σου.