Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε για να χάσετε βάρος;

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity ερευνά την ιδανική συχνότητα άσκησης για απώλεια βάρους. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είτε γυμνάζεστε καθημερινά, είτε 1-2 φορές την εβδομάδα, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι που ορίζονται ως “πολεμιστές του Σαββατοκύριακου” μπορούν επίσης να επιτύχουν απώλεια βάρους, έναντι των ατόμων που ασκούνται τακτικά. Ωστόσο, η απώλεια βάρους για αυτούς τους “πολεμιστές” παρατηρήθηκε κυρίως όταν πληρούσαν τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Παρόλο που η άσκηση 1 έως 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, η προσωπική προπονήτρια Tejal Patel τονίζει ότι η τακτική άσκηση καθημερινά είναι προτιμότερη.

Σε συνέντευξή της, ανέφερε: “Η διατροφή είναι σημαντική για την απώλεια λίπους, αλλά η τακτική άσκηση βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα και ενθαρρύνει την απώλεια λίπους αντί της απώλειας βάρους.”

Από την πλευρά τους, ο Δρ. Beverly Tchang, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Ιατρικής στο Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη, σχολίασε: “Η μελέτη επιβεβαιώνει την αξία της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία. Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από την απουσία αυτής, αλλά είναι σημαντικό οι άνθρωποι να επιλέγουν τον τρόπο άσκησης που ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους.”