Tuesday, June 3, 2025

Η Αιμορραγία μετά τον τοκετό στο επίκεντρο ημερίδας της Μαιευτικής/Γυναικολογικής του ΝΑΜ ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ

[[{“value”:”

Ημερίδα με θέμα «Αιμορραγία μετά το τοκετό», πραγματοποίησε η Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ (NAMIII), του μοναδικού, εξειδικευμένου, τριτοβάθμιου νοσοκομείου για τη Μητέρα και το Παιδί στην Κύπρο. Η επιτυχημένη Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Μαΐου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας είχε θέμα την αιμορραγία μετά τον τοκετό, επιπλοκή η οποία αποτελεί μια από τις 5  συχνότερες αιτίες μητρικής θνησιμότητας παγκοσμίως. 

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων  του ΝΑΜ ΙΙΙ, παρακολούθησαν ιατροί Μαιευτήρες/Γυναικολόγοι, μαίες και νοσηλευτές. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και δύο κορυφαίοι Μαιευτήρες/Γυναικολόγοι διεθνούς εμβέλειας, ο Δρ. Sir Sabaratnam Arulkumaran, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Επίτιμος Καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής St’ George University of London και Καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Δρ. Νικόλαος Βραχνής, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι καθηγητές, παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής μαιευτικής επιπλοκής μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαβάστε επίσης:  Καμπανάκι από την Καρδιολογική Εταιρεία για τον «σιωπηλό δολοφόνο»

Επιπρόσθετα, παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους Δρ. Ναυσικά Λέπουρα, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του ΝΑΜ ΙΙΙ και Δρ. Σάββα Αργυρίδη Μαιευτήρα/Γυναικολόγο της Κλινικής. Οι ειδικευόμενοι ιατροί της κλινικής, Δρ. Ελένη Σοφόκλη και Δρ. Μιχάλης Κασσίνης, παρουσίασαν τα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες που ακολουθούνται στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου καθώς και στατιστικά δεδομένα της Κλινικής που αφορούν τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Στην Ημερίδα επισημάνθηκε επίσης, ο σημαντικός ρόλος της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής ως το Μοναδικό Κέντρο Αναφοράς Παγκύπρια για κυήσεις υψηλού κινδύνου και η σημασία της έγκαιρης παραπομπής των εν λόγω περιστατικών, από τα Κέντρα εντός και εκτός ΓΕΣΥ. 

Την Ημερίδα χαιρέτισαν η κ. Μαρία Αδάμου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χρίστος Χρίστου, Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, η Δρ. Αφροδίτη Ελισσαίου, Πρόεδρος Παγκύπριας Μαιευτικής & Γυναικολογικής Εταιρείας Κύπρου και η κα. Παναγιώτα Κλαμπανέβα, Μαία, εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ). 

Διαβάστε επίσης:  ΕΕ: Η Κύπρος να αναγνωρίσει τα προσόντα νοσηλευτών που εκπαιδεύτηκαν στη Ρουμανία

Για περισσότερες πληροφορίες για την Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ καλέστε στο 22405012 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού στο https://shso.org.cy/clinic/gynaikologiki/

The post Η Αιμορραγία μετά τον τοκετό στο επίκεντρο ημερίδας της Μαιευτικής/Γυναικολογικής του ΝΑΜ ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

“}]] 

Hot this week

Πάνω από 1 εκ. οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στα 6 χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ

Πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους δικαιούχους και περισσότερες από...

Κάλεσμα ΟΚΥπΥ για αναγνώριση ψυχικής υγείας ως ανθρώπινου δικαιώματος

Με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία,...

Έρευνα: Νανοπλαστικά στην τροφή συνδέονται με αλλαγές σε μεταβολισμό-ηπατική λειτουργία

Η κατανάλωση μικροσκοπικών πλαστικών σωματιδίων μέσω τροφίμων και ποτών...

Αγορά Υπηρεσιών : Προσωπικού Ιατρού ΚΥ Αμμοχώστου

Download Σύμβαση-ΚΥ-ΑμμοχώστουDownload The post Αγορά Υπηρεσιών : Προσωπικού Ιατρού ΚΥ Αμμοχώστου...

Topics

ΚΕ: Το 35,4% των ασθενών για ΤΑΕΠ ΓΝ Πάφου εξετάσθηκαν στο Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης

Κατά την χθεσινή πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου Ταχείας...

Έρευνα: Νανοπλαστικά στην τροφή συνδέονται με αλλαγές σε μεταβολισμό-ηπατική λειτουργία

Η κατανάλωση μικροσκοπικών πλαστικών σωματιδίων μέσω τροφίμων και ποτών...

Περιστατικά γρίπης πτηνών ανακοίνωσε η Λετονία

Η Λετονία ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια πρώτη εμφάνιση της...

Προκήρυξη μίας κενής θέσης Ιατρικού Λειτουργού (ΩΡΛ) (02-06-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στο ΓΝ Λευκωσίας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λειτουργεί Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, το...

Πάνω από 1 εκ. οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στα 6 χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ

Πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους δικαιούχους και περισσότερες από...

Related Articles

Popular Categories