Τι να αποφύγετε για ένα υγιές Καρδιακό Σύστημα

Σε μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMC Medicine από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποκαλύπτει τα τρόφιμα που μπορεί να συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων στη μέση ηλικία. Με βάση τη μελέτη, η υψηλή κατανάλωση σοκολάτας και γλυκών, καθώς και άλλων λιπαρών τροφίμων, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για αυτές τις παθήσεις.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από πάνω από 100.000 ενήλικες και ανακάλυψαν δύο κοινά διατροφικά μοτίβα που συσχετίζονται με αυτόν τον κίνδυνο. Το πρώτο μοτίβο περιελάμβανε υψηλή κατανάλωση σοκολάτας, γλυκών, βουτύρου και λευκού ψωμιού, ενώ το δεύτερο περιελάμβανε πολλά ροφήματα με σακχαρούχα, χυμούς φρούτων και άλλα γλυκά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης:  Έντονη αντίδραση ακτινολόγων στην Κύπρο – Τεχνολόγοι επιχειρούν να αναλάβουν τις τομογραφίες

Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της υγιεινής διατροφής για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων στη μέση ηλικία. Οι επιστήμονες προτείνουν τη μείωση της κατανάλωσης αυτών των τροφίμων για να διατηρήσουν την καρδιακή τους υγεία. Τα ευρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη διατροφικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και τον θάνατο σε μεσήλικες.

Hot this week

Γιατροί καταγγέλλουν γραφειοκρατία και έλλειψη σχεδιασμού στον ΟΚΥπΥ

Σκληρή γλώσσα για τη στάση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών...

Επικρίσεις ΠΑΣΥΚΙ: Η δημόσια ογκολογική φροντίδα στα όρια κατάρρευσης λόγω αδράνειας ΟΚΥπΥ

Εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την αποκέντρωση και αναβάθμιση της...

Άφησαν νηστικούς ασθενείς που περίμεναν υπερηχογράφημα επειδή… είχαν συνάντηση γιατρός – Δ/ντης

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες ασθενείς μετέβησαν στο νοσηλευτήριο...

Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Εσθονίας στον τομέα της Υγείας

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της υγείας υπέγραψαν την Τρίτη...

Related Articles

Popular Categories