Τη δημιουργία μηχανισμού κοινής προμήθειας φαρμάκων συζήτησαν οι Υπ. Υγείας Κύπρου – Μάλτας

Η πρόταση της Κύπρου για δημιουργία μηχανισμού κοινής προμήθειας φαρμάκων για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μικρές αγορές βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού με τον Υπουργό Υγείας της Μάλτας, Jo Etienne Abela, στην παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Δαμιανός έκανε λόγο για μια «πολύ εποικοδομητική συζήτηση» με τον Μαλτέζο ομόλογό του, σχετικά με τις διάφορες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε ως δύο μικρές χώρες της ΕΕ.

Ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τις προκλήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα φαρμάκων στη Μάλτα, αλλά κυρίως την πρόταση για εθελοντική συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ για κοινή προμήθεια φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:  Προκήρυξη τεσσάρων κενών θέσεων Ιατρικών Λειτουργών (19-12-2025)

«Θα κρατήσουμε αυτή τη συζήτηση ζωντανή προς όφελος των ανθρώπων και των ασθενών μας», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

Hot this week

Γρίπη και RSV: Η Κύπρος αντέχει, αλλά τα μέτρα προστασίας παραμένουν απαραίτητα

Ο αριθμός των περιστατικών εποχικών λοιμώξεων που σημειώθηκαν μέχρι...

Στους 100 “πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην Ογκολογία” παγκοσμίως ο Καθηγητής Λ. Λοΐζου

Το διεθνές ογκολογικό μέσο OncoDaily συμπεριέλαβε για το 2025 τον Καθηγητή Λοΐζο...

Έξαρση κρουσμάτων γρίπης στις αρχές Ιανουαρίου εκτιμούν οι ειδικοί

Την ανάγκη για προστασία από λοιμώξεις από ιούς του...

Μήνυμα ενίσχυσης της υπαίθρου από τον Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Τροόδους

Το Νοσοκομείο Τροόδους και τα Κέντρα Υγείας Αγρού, Πλατρών,...

Νοσοκομείο Πάφου: Εγκαινίασαν την Παιδιατρική Κλινική, αλλά δεν λειτουργεί

Βιάστηκαν στον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο Υγείας να τελέσουν...

Related Articles

Popular Categories